tisdag, januari 25, 2011

Spännande besök på Raats Family Wines

Våra vänner Elisabeth och Kai S tog nyligen med oss på ett mycket intressant besök på vingården Raats i Stellenbosch vindistrikt. Vi fick förmånen att träffa ägaren och vinmakaren Bruwer Raats själv i egen hög person, och det blev en mycket intressant vinprovning av underbara viner.

Denna vingård är specialiserad på Chenin Blanc och Cabernet Franc och vinerna betraktas som några av de allra bästa av sin sort i "nya världen". Caberbet Franc är en mycket svårodlad druva som därför oftast ingår som mindre beståndsdel i röda blendviner. Av den anledningen är det endast ett fåtal producenter i Kapstadens vindistrikt som framställer högklassigt vin av enbart Cabernet Franc som "singel cultivar". Raats Cabernet Franc är i vårt tycke något av det bästa vi provat. Underbart!

Det här är en trevlig familjär vingård som gärna välkomnar seriöst intresserade vinälskare på besök, men bara "by appointment",
d v s man måste ringa och boka tid. Vinerna säljs förstås direkt på gården till bästa pris, och i Somerset West kan man även köpa Raats viner hos Manuka på Main Road. I Sverige får man vända sig till agenten Vinobele Wine Agency (http://www.vinobele.se/) och vissa av gårdens viner finns också att köpa via Sydafrikanska vinklubben (http://www.sydafrikanskavinklubben.se/).

KLICKA HÄR för att komma till Raats Family Wines hemsida!

Stort tack för ett spännande och mycket intressant vingårdsbesök, Elisabeth och Kai!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar