torsdag, januari 06, 2011

Spännande vingårdsbesök hos Stark-Condé

Våra vänner Eva och Göran F är sedan några år tillbaka goda vänner med vinmakaren José Condé och hans fru Marie (med familjenamnet Stark), de båda ägarna till vingården Stark-Condé i Jonkershoek Valley i Stellenbosch vindistrikt. Eva och Göran tog nyligen med oss till Stark-Condé tillsammans med sonen Jacob och hans vän golfaren Stephen J. Vingården var egentligen stängd denna helgdag men José öppnade gästfritt sin vackra gård bara för oss.

Det blev några oförglömliga timmar tillsammans med denna kunniga, trevliga och intressanta vinman. Vi provade underbara viner och hade spännande diskussioner om traditionell vinproduktion, druvor, lagring och mycket annat. Besöket avslutades med att vi tittade in i det trevliga nyöppnade caféet som drivs av Josés fru Marie. Här serveras varma och kalla kaffedrycker, goda sötsaker, lätta luncher och annat smått och gott.

Vi kan varmt rekommendera ett besök på den här underbart vackra vingården. Provning av de högklassiga vinerna görs i fantastisk miljö på en paviljong ute på en liten ö i den vackra näckrosdammen på vingården.

Vi vill verkligen tacka Eva och Göran för att ni tog med oss till denna fina pärla till vingård och lät oss träffa den oförglömlige José!

KLICKA HÄR så kan ni läsa mer om Stark-Condé, som har öppet alla dagar utom söndag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar