tisdag, april 03, 2012

Bärbel och Ingemar har varit på Safari och har skickat oss följande reportage från sin fina resa:
Många av våra vänner här nere i Sydafrika har redan varit uppe i trakterna kring Victoriafallen och var och en har ju sina minnen. Vi gjorde en resa till Victoriafallen, Zambia och Botswana den 17-26 mars i år och vill gärna dela med oss av våra minnen och erfarenheter.Vårt första mål var Victoriafallen och Zambezifloden i Zambia. När vi kommit fram till Royal Livingston Lodge fick vi 2 timmar på oss, sedan bar det iväg med båt ut på Zambezi floden. För oss var det en helt underbar upplevelse. Själv har jag, Bärbel, drömt om den här upplevelsen sedan jag var 15 år. Dagen därefter var det dags att bese Victoriafallen. Mäktigt, fantastiskt, det pirrade i magen när vi stod framför fallen. Att vi blev dyblöta av all vattendimma som föll ner som regn gjorde ju egentligen inte så mycket. Vi passade givetvis på att hälsa på Dr.Livingstone, som i form av en staty, stod och såg ut över fallen.

Planet till Johannesburg gick redan 06:15 så vi fick kliva ur bingen redan 03:40. Taxin kom 04:45 men det var raka spåret både på vägen och vid incheckningen.

Egentligen hade han enligt sägnen planerat att öppna en handelstransportkanal på Zambezi floden så att den svarta befolkningen kunde få tillgång till och idka handel med övriga världen. Men det gick ju inte så bra med den planen. Det blev stopp vid Victoriafalls. Livingstone hade sin fasta punkt hela tiden i Zambia.
Dagen därpå tog vi en liten tripp in till staden Livingstone.
Sedan bar det iväg till Botswana , Chobe Marina Lodge i bil med obligatorisk sko tvätt vid gränsen. Vi gjorde 3 fantastiska Game-drive i Chobe national park + 1 med båt på Chobe river. Vi såg hundratals med både elefanter, impala och massor av flodhästar och exotiska fåglar


Vi flög sedan vidare från Kasane med ett mindre plan för max 5 personer till Camp Moremi vid norra delen av Okvangadeltat och landade på en liten sandig landningsbana mitt i djungeln. Bara det var en upplevelse för sig.

När vi kom fram till Camp Moremi var det som att kliva tillbaka till Karen Blixen´s tid i ”Mitt Africa” Det var just så vi ville uppleva Botswana. Ja, vi kan bara lovorda Camp Moremi. Den ligger vid Okawanga deltat men man kommer också ut på Vet-land och savann .

Härifrån har vi nog våra starkaste upplevelser från Botswana. Camp Moremi har en underbar personal som verkligen ställer upp för de max 22 gästerna som kan bo där. Själva campen är också väldigt mysig. På Gamedriven upplevde vi ett par väldigt starka händelser. Exempelvis en leopard som hade dragit upp en dödad impala i ett träd. Vi följde också ett lejon som jagade en bufflokalv som till att börja med försvarades av sin flock. Till slut fick dock lejonet sitt byte. Lite senare såg vi också ett yngre Lejon som började speja på kalvar i en större grupp med bufflar som säkert var över 200 till antalet.

Camp Moremi har gjort ett stort intryck på oss. Vi kan varmt rekommendera det och själva återvänder vi mycket gärna.


Bästa Safarihälsningar / Bärbel o Ingemar

Stort Tack, Bärbel och Ingemar för det trevliga reportaget. Camp Moremi skall vi verkligen lägga på minnet och kommer vi upp till dom trakterna snart igen vet vi nu var vi skall bo. Tack!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar