måndag, april 09, 2012

ICE - In Case of Emergency

Från SWEA Sydafrikas tidning "SWEA Bladet Sydafrika" saxar vi följande mycket viktiga information:

"Ett snabbt sätt för räddnings-/sjukvårdspersonal att i händelse av olyckshändelse eller akut sjukdom komma i kontakt med anhöriga är att söka i den nödställdes telefonbok på mobilen. För att underlätta sökningen föreslog en frustrerad ambulanssjukvårdare i Storbritannien följande enkla lösning: lägg in nummer till närmast anhörig i mobiltelefonen under rubriken ICE (In Case of Emergency). Förslaget håller nu på att bli standard genom att det snabbt sprider sig över världen.

Det behöver inte vara en katastrof orsakad av människa eller natur, det kan vara att du själv råkat ut för något och inte är kontaktbar. Mobiltelefonen är då till god hjälp. Men hur vet man vem som är anhörig när man tittar i mobilens adressbok? Det är här ICE kommer in. ICE är förkortning av In Case of Emergency. Skriv in ICE på din mobil och numret till dina närmaste anhöriga. Gör det gärna för mer än en person t ex 'ICE spouse' och 'ICE son'. Använd utlandsprefix så numret även fungerar när du är utomlands. Det är också viktigt att man informerar den eller de personer som lagts in som kontaktpersoner."

Vi vill gärna lägga till att det kan vara en god idé att meddela någon granne eller nära vän här i Sydafrika samma uppgifter, om olyckan skulle vara framme och era anhöriga i Sverige behöva kontaktas.
Better safe than sorry!

1 kommentar:

  1. En jättebra idé som vi redan anammat.
    Eva & Göran

    SvaraRadera