torsdag, april 05, 2012

The Greenhouse - to die for!!

En sommarsäsong här i Kapstadens vindistrikt handlar förstås mycket om mat och dryck. Och eftersom det är ett av våra största intressen tycker vi det är extra spännande att besöka de bästa restaurangerna i vårt område.

Så självklart hade vi skyhöga förväntningar när vi tillsammans med vännerna Eva och Göran F nyligen åt middag på The Greenhouse på vackra hotellet Cellars-Hohenort Hotel i Constantia i utkanten av Kapstaden (hotellet ingår i kedjan Relais & Chateaux). Vilken makalös upplevelse!!
Restaurangen på den vackra inglasade verandan är liten och exklusiv och tar bara 45 gäster. Servicen är minst sagt förträfflig, mycket uppmärksam, trevlig och personlig och förhöjer verkligen hela upplevelsen. Och maten! Maten!! Vi valde Chef's Tasting Menu - en parad av vackra och ytterst delikata konstverk som fick smaklökarna att dansa vild samba av ren glädje. Vi valde även vinpaketet där utvalda viner parades härligt med de sju rätterna, och det blev en extra kick till succén. De Krans Pink Port t ex smakade förträffligt till Foie Gras Peach Melba. Bravo, executive chef Peter Tempelhoff med personal!

Sammanfattningsvis utser vi härmed vår middag och Chef's Tasting Menu på The Greenhouse till vår bästa restaurangupplevelse hittills under våra sju säsonger här nere i Kapstaden med omnejd! Basta!
KLICKA HÄR för att komma till restaurangens hemsida. Och vill du boka bord måste du vara ute i mycket god tid, ca 1 månad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar