onsdag, april 18, 2012

Stefan har skrivit till oss och berättat om årets traditionella träff med, 50 Rotarybarn från Somerset West. Så här gick det till:

Bästa Sydafrika – kamrater,

Idag den 18e april träffades vi som planerat på Imibala på Bright Street i Somerset West och genomförde procedurerna med överlämning av utrustning till våra 50 Rotarybarn. Härliga tider och sååå glada barn.
När man ser och pratar med ungarna så kan man bara tro på Sydafrikas framtid. Ögonen lyser och tindrar, de gillar sin skola och vill ha mer. På frågan till 6-7 ungar vad de gillade bäst blev svaren Matte och/eller Engelska.
En av boysen skall bli pilot, en annan vill bli lärare och en tredje tös kanske blir Premiärminister en dag. Deras egna uttryck.
Verkligen så vakna och intresserade ungdomar i åldrarna 10-15 år och stor glädje över utrustningen som möjligör deras skolgång. Vi berättade också om möjligheten att få utrustning även nästa år om man jobbar på och gör sitt bästa i skolan.
Alla sträckte upp sin hand för det!!

Det känns fint att få vara med och sponsra dem – det är ju också en trygghet för vår framtid i vårt underbara Sydafrika. Det fina med Imibala är att familjen Ruphert här i landet (Sydafrikas motsvarighet till våra svenska Wallenbergs) betalar alla omkostnader och investeringar för verksamheten – tex en fullständig renovering av kontor och lagerlokaler som pågår just nu. Det innebär att alla sponsorbidrag går 100% till enskilda namngivna barn för att hjälpa dem med utrustning och till en bättre skolgång.
Årets bidrag kommer från många enskilda genom Rotary klubbarna Långedrag i Göteborg och Rotary Strand här i Somerset West. (R24000+R11000=R35000)
Det ger tillsammans stöd till 50 barn för ett skolår, (R700 per barn), som var årets mål. Nästa år 2012/2013 hoppas vi på lite till och på lite sikt är målet - 100 barn!

Tack alla Ni som hjälper till med bidrag här i SW såväl som tufft Rotary jobb därhemma - det kommer precis rätt och kom ihåg - inte en cent går till admin eller annat tjafs - 100 % går till barnen!!

Ungarna hälsar och tackar !!
Hälsar - Stefan, från ett soligt Somerset West.

Tack Stefan för ett trevligt reportage och ett stort
LYCKA TILL! inför nästa års Rotaryträff  med barnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar