onsdag, april 25, 2012

Dags att skörda oliver!

Trodde ni att skördarna var avslutade för i år i vindistrikten? Icke! Nu är det dags att skörda härliga oliver och göra delikata oljor och mumsiga inläggningar. Och vi har ett helt suveränt tips till er som ännu är kvar i det sydafrikanska paradiset!
Birgitta och Arend

Svenska Birgitta Silen Hofmeyr skickade oss härom dagen följande jättespännande information:


"Jag och min sydafrikanske man Arend bor i Devonvale, Stellenbosch - på kullen precis söder om Devonvale Golf and Wine Estate. Vi har en olivlund, Portion 36 Olive Orchard, och gör "single cultivar olive oils", dvs varje olja är gjord på bara en olivsort och vill man blanda får man göra det själv. 
Birgitta och Arends vackert belägna olivlund i gryningsljus
Vi ordnar tastings av olivoljor - vi har upp till 9 olika naturliga oljor. Vi gör också Kalamataoliver, även här kan man själv krydda med örter, chilli eller vitlök. Vi säljer råa oliver som man kan lägga in själv och under skördesäsongen (som i år är nu och några veckor framåt) så är allmänheten välkommen att plocka själva i lunden. Det kostar inget, man betalar per kilo oliver. Vi hjälper till med recept och goda råd och det är faktiskt väldigt enkelt att göra egna oliver bara man har tålamod. 

Vi tar gärna emot besökare, olivlunden ligger fint på sluttningen ner mot Devonvale Golf Estate och jag har förstått att det är många svenskar som kommer dit, inte minst p g a svenska Anna Becker-Frankel som är golf pro där. Eftersom det finns så många fina restauranger i närheten så tipsar vi gärna besökare att luncha här. Förutom golfklubben finns här J.C Le Roux, Clos Malverne, Devon Valley Hotel, Simonsig, Beyerskloof, Hartenberg m fl inom bara någon kilometer."

Skynda, skynda att ta kontakt med Birgitta och gör en härlig olivplockarutflykt i vindistrikten om ni har turen att vara i Kapstaden just nu! Själva sliter vi vårt hår i förtvivlan över att vi just nu befinner oss på norra halvklotet och missar begivenheten.

KLICKA HÄR för mer information på deras hemsida. Under fliken "Contact Us" finns kontaktinformation och karta. Portion 36 Olive Orchard finns också på facebook.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar