lördag, april 27, 2013

Mission completed!

Ja, det var rubriken på det mail från Kattis och Peter S i Stellenbosch som damp ner hos oss idag. När vi lämnade Sydafrika för några veckor sedan lovade Kattis och Peter, som själva är mycket aktiva med hjälparbete i Kaymandi, att slutföra det påbörjade projektet med vinterjackor till 117 barnen. Igår var det nämligen "vinterjacks-påtagning" på Luthando förskola i Kayamandi (se torsdagens blogginlägg). Så här skriver Kattis:
"Igår fredag var den STORA dagen då barnen slutligen fick sina vinterjackor och fick packa ner dem i sina ryggsäckar för att ta med hem och använda när det blir kallt i vinter. STORT, då de inte är vana att få ta hem någonting. Mama Florence ville vi skulle komma för korttagning och utdelning på fredagen, då de flesta ordinarie fröknarna var på plats på förskolan. Och jisses vilken show vi fick! När vi kom hade de redan provat ut så alla fått rätt storlek och i +29 graders värme hade de på sig sina fina vinterjackor! Alla djupt allvarliga och tagna av den stora stunden. Foto, allvar, thank you! Sedan fick de sjunga lite som tack och då lossnade allvaret till glädje och då Mama talade om att de skulle få ta jackorna med sig hem i sina ryggsäckar hade de svårt att förstå. 

Detta var stort att få vara delaktiga i och vi är tacksamma för att vi fick vara er förlängda arm. Tacka alla inblandade för fantastisk donation, och de återstående pengarna, R 1.236,17 föreslår vi går till pre-paid elektricitet som vi köper och de kan använda för att värma upp förskolans lokaler under den kalla vintern. Vad tror ni om det?

Och så en massa härliga bilder. Hoppas ni kan skriva något trevligt och tacka donatorer som hjälpt så mycket under de senaste månaderna då behovet varit större än någonsin. Vi kan också meddela att stora delar av de nerbrända området i Kayamandi nu är uppbyggt igen."
Oj, oj, oj - det måste varit en härlig underbart svettig tillställning! Tack kära vänner för hjälpen med jackorna och det fina reportaget. Alla fantastiska donatorer har vi redan tackat många gånger här på bloggen, men gör det mycket gärna ännu en gång - stort och varmt tack för er givmildhet. Och förslaget att använda resterande pengar till uppvärmning av förskolan i vinter bifalles härmed. Bra idé!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar