torsdag, april 25, 2013

Varma glädjande nyheter


 Igår fick vi glädjande bilder från vännerna Katarina och Peter S i Stellenbosch. Många av er minns kanske att vi beslutade att köpa vinterjackor till alla barnen på "vår" förskola Luthando i Kayamandi för de pengar som försäljningen av avlidne vännen Åke As fina vin- och spritförråd inbringade.

Jag samlade in uppgifter om kön och ålder på alla 117 barnen och Mama Florence och jag åkte därefter på inköpsrunda. Men en sådan stororder var det ingen affär som klarade på en gång, så vi fick göra en beställning för att få fram alla jackorna i rätt storlekar. Hjälpsamma Rachel på affären PEP i Stellenbosch centrum tog tag i det hela och beställde jackorna från deras centrallager. Men till min frustration hann inte jackorna levereras innan vi åkte hem till Sverige för några veckor sedan.

Idag fick vi till vår glädje bildbevis på att jackleveransen nu lyckligt anlänt till Mama med assistenter på förskolan i Kayamandi! Och detta tack vare en fin insats från Kattis och Peter - tack kära go'a vänner! Än så länge har hösten varit mild i Kapstadens vindistrikt, men vi vet att kylan när som helst kan komma, och det känns underbart att barnen nu fått sina fina varma jackor.

Ett varmt tack också till alla er som köpte vin- och spritflaskor av oss och på det sättet bidrog till insamlingen till jackorna! Och det allra största tacket skickar vi till Åkes arvingar Karin, Anders och Erik som så vänligt skänkte hela beloppet till barnen i Kayamandi!

Imorgon blir det utdelning av jackorna till barnen och efter det återkommer vi med fler härliga bilder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar