torsdag, november 27, 2014

Bra köttrestaurang!

Känner ni till Hussar Grill i Stellenbosch? Restaurangen hör till en franchisekedja som även har restauranger i Rondebosch, Green Point, Camps Bay, Constantia, Willowbridge och Paarl. För sex veckor sedan öppnade franchisetagaren i Stellenbosch en ny restaurang i Waterstone Mall mitt emot Giovanni's i Somerset West, och den testade vi härom kvällen med mycket gott resultat!

Vi började med att dela på en portion med västkustmusslor till förrätt. Klart godkända i god gräddig vitvinssås med örter och lite vitlök. Till huvudrätter beställde vi cognacsflamberad (vid bordet) chateaubriand med bearnaisesås och en sirloin on the bone med sås på blue cheese och rödvin. Båda köttbitarna var mycket smakrika och våra köttknivar sjönk igenom köttet utan något som helst motstånd. Först trodde vi det kanske berodde på att knivarna var absolut sylvassa, men så var inte fallet utan det i 35 dagar hängmörade köttet var helt enkelt fantastiskt mört.

Även desserterna är riktigt fina och faktiskt hemgjorda på restaurangen. Vi avslutade med en härlig chokladkaka. På menyn finns förstås även fick- och skaldjursrätter, och de ser vi fram emot att testa med tanke på hur hög klass kötträtterna håller.

Värt att notera är att restaurangen inte tar någon corcage för den som tar med eget vin. Mycket sympatiskt! Restaurangen har faktiskt öppet alla dagar i veckan, både för lunch och middag med undantag för söndag middag då de stänger kl 16. Och vill man äta mycket sen lunch eller extremt tidig middag går det utmärkt eftersom man håller öppet i ett sträck från kl 12 tills sista gästerna gått hem på kvällen.

Men glöm inte att boka bord! De har fullt varenda kväll (luncherna lite lugnare...än så länge). Tel till Somerset West är 021-851 9858, eller mejla till somersetwest@hussargrill.co.za. KLICKA HÄR för att komma till hemsidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar