lördag, november 29, 2014

"Urban contemporary" Fred & Max Eatery i Somerset West

En fläkt av Cape Town och/eller Stellenbosch har dragit in över Caledon Street i Somerset West, minsann. Redan i februari slog Fred & Max Eatery upp dörrarna i Fairview Centre (om man kommer uppifrån Somerset West är det andra affärscentret på höger hand, precis innan man kommer fram till baksidan på Checkers), granne med tjejgymmet Curves.
Ägarna Jurgen Neubert och Fourie Pretorius är två unga härligt driftiga entreprenörskillar från Somerset West som redan driver modern kläddesign under namnet Fred & Max. Namnet har de faktiskt hämtat från respektive farfar som var slaktare och bagare under sina yrkeskarriärer. Mångsysslarna Jurgen och Fourie är båda trummisar och har många vänner inom musik- och modebranschen, men de har också ett stort intresse för bra mat och gott kaffe. Fourie har sedan tidigare också en serie med såser på flaska som han säljer till olika affärs- och restaurangkedjor.

Alla dessa olika strängar på lyran har nu fått sammanstråla i grabbarnas nya Eatery här i Somerset West. Idén till restaurangen föddes under en kväll med en massa gott rödvin som bränsle för kreativiteten. Den moderna restauranglokalen har de genom hårt kroppsarbete renoverat själva (då är det inte så dumt med starka trummis-armar), och den snygga baren t ex är byggd av lastpallar de fått gratis. En annan lastpall har fått hjul och blivit ett annorlunda soffbord med färska dagstidningar. I lokalen har också avsatts ytor för kläderna och såserna, som man kan passa på att kika på eller inhandla medan man väntar på maten. Menyn är av typen utökad coffee shop med frukost, fräscha sallader, smörgåsar, bagels, tacos och jättegoda olika slags delikatessburgare som det dyraste på menyn - R79! Vi valde varsin burgare (The Yes Sir och Lamb Burger) som båda var jättegoda och serverades med tunna spröda pommes, knapriga lökringar, sås och creme fraîche. Till efterrätt delade vi på en bit dekadent ljuvlig chokladmoussetårta som vi matchade med var sin koffeinfri cappuccino (man måste ju kunna sova!).
Det här är ett kul, fräscht ställe att slinka ner på för lunch eller middag eller bara en kopp gott kaffe. Fredagen den 5 december släpps grabbarnas senaste kollektion av modekläder som kommer att ställas ut i restauranglokalen. På fredagskvällarna är det "Friday Night Live" med levande musik, och på onsdagar är det "Good Burgers and vinyl" - japp, då spelas vinylmusik och lanseras diverse goda burgare!

Fred & Max Eatery har öppet alla veckans dagar med följande öppettider:
Må-ti 8-17, on-fre 8-22, lö-sö 9-14. Tel 021-850 0911, info@fredandmax.com. Fri wi-fi för alla gäster.

I mitten av januari öppnas nästa restaurang, denna gång i Stellenbosch. Och på sikt finns stora planer på att göra en hel franchisekedja av konceptet. Det tror vi kommer att bli en hit och vi önskar grabbarna stort lycka till!

HÄR hittar ni hemsidan med menyn, med mera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar