lördag, november 15, 2014

Ebola i 3 länder av 55 i Afrika

I Afrika bor det ungefär 1 miljard människor i 55 länder. Av dessa 55 har man nu funnit ebola i 3 - Guinea, Liberia och Sierra Leone! Endast 3! Och dessa ligger i en helt annan del av Afrika än Sydafrika. Från Kapstaden är det hela 5 435 km till Liberias huvudstad Monrovia.

Folkhälsomyndigheten har på sin sida statistik från den 6 november. Om man lägger ihop antalet konfirmerade, troliga och till och med misstänkta fall hittills är antalet 14 077. Hittills har 5 152 människor avlidit. Det här är väldigt sorgliga siffror, men om man sätter det i relations till det totala antalet människor på 1 miljard i Afrika blir det helt enkelt marginellt. Utanför de tre länderna finns sammanlagt 9 fall konfirmerade, troliga eller misstänkta - 4 i Mali, 4 i USA och 1 i Spanien. I samtliga fall rör det sig om hjälparbetare som varit i direktkontakt med smittade i de tre länderna.

Så om ni får tossiga frågor från vänner och bekanta om hur vi vågar åka till Sydafrika så kan ni lugna dem med att hittills har ingen smittats som inte har åkt in i det drabbade området väldigt långt ifrån Sydafrika. Och relationen är alltså i värsta fall 14 077 personer av cirka 1 miljard i hela Afrika.

Basta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar