söndag, november 02, 2014

Dags för årets upplaga av Eat Out Awards

Söndagen den 16 november är en spännande dag för alla foodies i Sydafrika. Då är det nämligen dags att kora de bästa restaurangerna i landet, den bästa kocken, den bästa servicen och andra tjusiga utmärkelser i de kulinariska kretsarna.

Eat Out Magazine har nu släppt de 20 restauranger som i år är nominerade att hamna bland de tio bästa i landet. Vi har provätit på de allra flesta och är villiga att sätta vår heder på att det blir välkända köksmästaren David Higgs senaste skapelse Five Hundred som i år kniper förstaplatsen. Det blir i så fall första gången som en restaurang i Johannesburg vinner den prestigefyllda tävlingen. Men det är långt ifrån första gången som David Higgs vinner utmärkelser för sin kokkonst. Den listan är lång och består av åtråvärda utmärkelser både nationellt och internationellt. Många av er besökte kanske restaurangen på vackra vingården Rust en Vrede i Kapstadens vindistrikt när David Higgs ansvarade för köket och restaurangen utsågs till Sydafrikas bästa och David till landets bästa kock.

Det ryktas även att Guide Michelin är på väg att etablera sig i Afrika – äntligen! Det skulle inte förvåna oss om David och Five Hundred kniper en stjärna där.

KLICKA HÄR
för att se se hela den spännande listan på de 20 nominerade restaurangerna i årets tävling. Och HÄR kan du läsa den artikel i First Class Magazine vi skrev efter vårt besök på Five Hundred och det underbara hotellet The Saxon i Johannesburg tidigare i år. Klickar du HÄR kan du se David "in action" laga enkel, fräsch vardagsmat på ett ansvarsfullt sätt. Vill du följa David personligen så är han ganska flitig på Twitter under hashtag @David_Higgs.

Efter den 16 november kan man inhandla magasinet Eat Out Magazine i handeln i Sydafrika. Den brukar vara en utmärkt källa till inspiration och tips på bra restauranger att besöka under sommarsäsongen i Sydafrika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar