söndag, februari 07, 2016

Ni har väl upptäckt Uber?!

Det internationella taxialternativet Uber (som finns i 60 länder och i mer än 300 städer), finns sedan några år i Kapstaden och sedan förra året nu också i Cape Winelands. Vi känner till företaget från Sverige, och har nu testat det ett antal gånger både i Kapstaden och här ute i vindistrikten med mycket gott resultat. Bilarna är nya och fräscha, och förarna trevliga och kör bra och säkert.

Alla förare och bilägare kontrolleras noga, bland annat så de inte har något anteckning i brottsregistret. Priset för en körning ligger oftast under taxipriset här i Sydafrika. Som exempel kan nämnas att en körning från oss i Somerset West in till Kapstaden härom kvällen kostade R387 enkel resa, att jämföra med taxibolagen här i The Helderberg som tar R500 för samma resa. Till Stellenbosch betalar vi cirka R140, och är det nattaxa när vi ska hem efter en glad kväll går körningen på cirka R200.
Ubers logga är nyligen utbytt till den som är till höger på bilden
Man laddar ner Ubers app till sin smart phone, och registrerar där sitt kreditkortsnummer bland annat. Körningen beställs sedan via appen där man kan se var närmaste bil befinner sig i realtid, en kostnadsuppskattning av resan och hur många minuter det kommer att ta innan bilen är framme. Detta ser man INNAN man slutför beställningen, och kan då ta hänsyn till om man tycker priset och/eller framkörningstiden är acceptabel. När beställningen är gjord visas namn och bild på föraren som mottagit körningen, och man kan enkelt ringa upp föraren om man behöver kontakt, eller avboka körningen med en knapptryckning. Betalning dras automatiskt i efterhand från det registrerade kreditkortet, så man behöver alltså varken ha pengar eller kort med sig för att göra resan. Efter resan betygsätter man föraren på en skala 1-5.


HÄR finns Ubers hemsida med mer information! OCH - om ni anger rabattkoden OGX8L får ni den första resan gratis upp till ett värde av maximalt 100 kr, eller cirka R190 om ni gör resan här i Sydafrika!

Testa! Det är faktiskt både lätt, bekvämt och kul - och billigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar