måndag, februari 15, 2016

This is The Real Deal!!

Sedan fredagsshowerna på restaurangen och teatern Amazink flyttade in till Kapstaden i april 2015 och sedermera lades ner i december, är vi många som verkligen saknat möjligheten att kunna gå på en riktigt genuin kåkstadsshow här i Kapstadens vindistrikt. Men nu börjar vårt hopp spira igen!

I onsdags åkte vi och goda vännerna Lotta och Åke H till kåkstaden Langrug strax utanför Franschhoek för att vara med om premiären på en liknande satsning med en lite mindre ensemble som kallar sig "The Mustard Seed" bestående av åtta sångare/dansare och två musiker, där flera av dem kommer från Amazink-gänget i Kayamandi. Och vi blev verkligen glatt överraskade! Såååå mycket hjärta, så ultragenuint, så härlig entusiasm och Township Fun! Underbar stämsång, fin solosång och sköna och medryckande moves.
Batho's Place African Restaurant
Föreställningen hålls på lilla intima och trevliga Batho's Place African Restaurant i utkanten av Langrug, i en ännu mindre lokal än Amazink. Upplevelsen blir således ännu mera interaktiv och nära på det där naturliga sättet som till stor del försvann när Amazink-gänget flyttade in till Kapstaden.
Batho's Place African Restaurant från andra sidan (ja, det är en målning av Desmond Tutu!)
Kay Lee
Den här nya showen är en fartfylld och härlig nummerrevy utan handling, och leds av tre av deltagarna från gamla Amazink-gänget med Kay Lee i spetsen, ni vet den underbara sångerskan och dansaren som gjorde den jättefina duetten Malaika i "sängkammaren" på Amazink tillsammans med manliga sångaren och dansaren Ash. HÄR kan ni lyssna på en fin version av Malaika med Miriam Makeba och Harry Belafonte.

Många av numren är till vår glädje några av de bästa sångerna från den förra showen på Amazink, men gänget har också tränat in en hel del nytt. Ett sådant nummer är en cover på  "Weekend Special" som Kay Lee sjunger helt suveränt. Sången gjordes ursprungligen känd av Brenda Fassie, en av Sydafrikas mest älskade artister som Kay Lee kärleksfullt kallar för "the Madonna of the townships". En annan av Brenda Fassies mest kända sånger är Vulindlela, som vi känner igen från föreställningen på Amazink.  HÄR är originalet på youtube, och ni kan ju tänka er hur hela stället gungade i onsdags kväll när gänget framförde den. Ett axplock av andra suveräna låtar som framfördes är (klicka på låtens namn för att lyssna) Paradise Road, Pata Pata, Jabulani, HomelessShosholoza.

Samira uppdragen på scen!

Tyvärr var det lite för dåligt ljus i lokalen för att vi skulle kunna filma, men här ser ni en hel del fina foton från kvällen i alla fall. Kvällen gav oss verkligen mersmak, och tack och lov är det så turligt att nästa föreställning äger rum redan onsdagen den 24e februari. Då tänker vi fyra definitivt vara på plats igen - det här vill vi vara med om igen och igen!

Vill ni följa med oss på showen den 24e februari? Maila då till oss på info@egi.se. Kvällen kostar R200, och förutom showen ingår ett glas vin, middag (vi fick ett jättegott saftigt kycklinglår med grönsaksröra och klyftpotatis i onsdags) och härligt umgänge med unga och gamla kåkstadsinnevånare som nyfiket tittar in i den lilla enkla restaurangen under kvällens lopp. Blir vi många så kommer vi att ordna en eller fler minibussar som kör oss fram och tillbaka.


Vi ses den 24e!
Fantastisk utsikt över Franschhoeks berg uppe på restaurangens tak!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar