fredag, februari 19, 2016

Senaste nytt från PADS-projektet

(För dig som inte är regelbunden läsare av den här bloggen, och inte känner till vårt PADS-projekt sedan tidigare, vill vi hänvisa till utförlig projektinformation om du KLICKAR HÄR.)

Härom dagen var jag, Samira, uppe i Kayamandi och träffade arbetsgrupperna med utvalda lärare på de båda high schools i området. Vi tittade på inventeringslistor för att se vilka storlekar på PADS-kit som är mest populära hos flickorna, och vi diskuterade också utvärdering av projektet.

Vi har tagit fram "Evaluation Forms", en slags utvärderingsenkäter, som nu börjat fyllas i av alla elever som använder PADS-kit. Gruppintervjuer med fem elever åt gången håller också på att planeras in, där jag får möta användarna öga mot öga och höra deras synpunkter och eventuella förbättringsförslag. Enkäter och intervjuer är viktiga delar av utvärderingsprocessen, så vi kan göra värdefulla lärdomar att ta med oss i kommande delprojekt.

I nästa vecka ska vi också hålla informationsmöten för elever på Makupula Secondary, på samma sätt som vi gjorde innan jul på Kayamandi High.

Jag har även haft ett möte med representanter från välgörenhetsorganisationen Imibala, som givit mig tips på skolor i The Helderberg med "underprivileged learners", som skulle kunna vara en lämplig tredje high school för vårt projekt. Vilken skola det blir kommer att beslutas inom den närmaste veckan. Vi har hittills distribuerat ut PADS-kit med trosor i bomull av hög kvalitet och högabsorberande tvättbara bindor till mer än 600 flickor, tack vara alla er generösa donatorer!! Nu är det dags att hitta ytterligare en skola i vårt närområde, med unga ambitiösa kvinnliga studenter som inte själva har råd att skaffa mensskydd. På det sättet säkrar vi att de kan gå i skolan även under den vecka då de har sin menstruation, och inte riskerar att missa upp till en fjärdedel av hela sin skolgång.

Vill du lämna ett bidrag till vårt arbete, där varje krona går oavkortat direkt till inköp av PADS-kit (Björn och jag står själva för alla administrativa kostnader, såsom frakt, lagerhållning och bankkostnader), blir vi och framför allt flickorna väldigt tacksamma. Här är kontouppgifter:

- Kontonummer 9272 2682192 (kontoinnehavare Samira Wingårdh-Waenerlund).
- Bankgiro 5299-9869 som är kopplat till samma konto, och då är det OCR 927226821928 som gäller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar