söndag, februari 21, 2016

Zipline-äventyr i Elgin


Har ni testat zipline? Om inte så har ni en utmärkt möjlighet i Hottentots Holland Nature Reserve  i närheten av Grabouw i Elgin, en dryg timme med bil från Kapstaden och lite drygt 30 minuter från Somerset West. Cape Canopy Tours är en av de mest välrenommerade arrangörerna, och vi var nyligen där och hade en riktigt rolig dag uppe i linbanan.

Samira hade tagit med sig vännerna Gabi och Hasse, och gruppen bestod vidare av ett ungt par från Bloemfontein och tre grabbar från Australien. Vi kunde lite stolt konstatera att vi höjde medelåldern i vår grupp med åtskilliga decennier.

Dagen inleddes med en liten teoretisk genomgång av våra två trevliga och proffsiga guider och säkerhetsexperter, innan vi satte vi på oss vår utrustning med sele, hjälm och handskar. Därefter klev vi in i en fyrhjulsdriven jeep och började en dryg halvtimmes skumpig färd upp i bergen i naturreservatet, upp mot toppen av linbanan. Efter en kort promenad var det så dags för det roliga: 13 plattformar med 11 linbanor däremellan, och dessutom en svajig hängbro högt över ett vattenfall.

Längsta åket är hela 320 meter långt, och höjden ibland närmare två hundra meter ovanför den vackra naturen i dalarna under linbanan. Det är inte särskilt svårt, bara att hänga med, njuta och sedan bromsa lite när man närmar sig slutet på varje etapp. Men tycker man att höjder är obehagligt är detta inget att rekommendera.

Efter de första inledande åken börjar man slappna av alltmer och ger sig tid att se sig omkring i den vackra naturen under linbanefärden. När vi hade avverkat ungefär hälften av alla linbanorna gjorde vi en kort paus med lite gott att dricka och mumsa på, innan det var dags igen.

Äventyret avslutas med en halvtimmeslång ganska brant uppförspromenad upp till vårt fordon, och det var egentligen det enda lite mer ansträngande på hela dagen. Väl tillbaka på Cape Canopy Tours centre avrundade vi med en lätt lunch innan det var dags för hemfärden. R695 per person (cirka 380 kr) inklusive lunchen är fyndpriset för hela kalaset.

Det här är verkligen en rolig utflykt och ett spännande äventyr för alla åldrar. HÄR kan ni läsa mer på företagets web!

Och här nedan kan ni titta på tre korta videoklipp från vårt äventyr.


2 kommentarer:

  1. Oj, oj, oj ! sååå häftigt ! Lite pirr i magen , eller hur ? Fantastiskt ! // Malena

    SvaraRadera
  2. Ja, lite pirrigt var det allt det första åket i alla fall. Men verkligen jätteskoj :-)! Kramar!!

    SvaraRadera