fredag, april 28, 2017

Härlig lunchutflykt till Glenelly


Igår tog vi med oss vännerna Marita och Peter för att testa den nya restaurangen på utmärkta vingården Glenelly i Ida's Valley i utkanten av Stellenbosch stad.
Det blev en trevlig och god lunch i det fina, sensommarvarma vädret.

Förrätterna ankterrin, king oyster mushroom och en ljuvlig kall soppa på tomat och rostad paprika avnjöts till stor belåtenhet.
Tre av fyra tog sedan en jättefin fisk- och skaldjursanrättning med grädde och vitt vin, men Samiras lamm med selleri hade en tråkig sås och var lite för överstekt, tyvärr. En portion god chokladefterrätt med fyra skedar och så lite kaffe på det blev en bra avslutning på lunchen.
Restaurangen väntar på sitt utskänkningstillstånd men det är ju inte några större problem för en vingård som har vinprovning och säljer flaskor av sitt härliga vin till gästerna. Och VAR och NÄR gästerna vill intaga sitt inhandlade vin är ju deras ensak, liksom.

Efter lunchen fick vi en privat visning av Glenellys fantastiska glasmuseum, med konstglas från hela världen som den franska ägarinnan samlat genom åren. Museet var egentligen stängt eftersom vi var där på Sydafrikas nationaldag, men den vänliga personalen öppnade upp för oss ändå. Och självklart fanns här också fina alster av svenskt konstglas, till vår stolthet. Ulrika Hydman-Valliens karakteristiska ansikten på glasföremålen känner vi alltid igen, även om det bara stod Kosta Boda på skylten bredvid.

Utsikten är vacker, maten bra, personalen trevlig och miljön snygg och avslappnad. Sammantaget blev det en mycket angenäm upplevelse - vi kommer tillbaka nästa säsong!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar