fredag, april 14, 2017

The FatButcher - WOW!!

Björn smög ut i köket och tog dessa fina matbilder. Här grillas vår ljuvliga köttbit perfekt medium rare.
Apropå köttstyckningsordlistan vi publicerade härom dagen måste vi berätta för er om en helt suverän restaurangupplevelse vi hade nyligen. The FatButcher är en ny restaurang inne i Stellenbosch stad som gjort stor succé under den gångna säsongen. Att kalla detta ett steak house är inte att göra restaurangen rättvisa eftersom den spelar i en högre liga än så. Det här är mer av en förstklassig grill som man skulle kunna hitta i New York. Fast inredning och atmosfär är mer avslappnad och opretensiös. Allt kött är garanterat hormonfritt och man använder enbart Chalmar-nötkött av högsta kvalité - läs mer om det köttet HÄR.

The Fat Butchers ägare Rita och hennes utmärkta personal får alla gäster att känna sig välkomna, och levererar mycket bra service. Vår kunnige servitör visade oss en bricka med alla styckningsdetaljerna och rekommenderade picanha-steken, en ursprungligen brasiliansk styckningsdetalj som på svenska heter rostbifflock med fettkappa. Som med nästan allt kött på The FatButcher träkolsgrillas köttet, och vår perfekt medium rare-grillade bit serverades hel att successivt skivas upp vid bordet, och avnjutas med valda tillbehör som i vårt fall utgjordes av ljuvlig pepparsås, potatismos med parmesan, wokade grönsaker och pommes frites med The FatButchers specialkryddning. Vi skulle kunna skriva spaltmeter om hur smakrikt, mört och jättegott köttet var, men låt oss sammanfattningsvis säga att det var den bästa köttmiddag vi ätit på många, många år! Innan huvudrätten hade vi knaprat på små delikata lammsvansar (!) som var ungefär som att gnaga på små läckert träkosgrillade revbensspjäll - mums! Skippa att doppa i den tillhörande BBQ-såsen och pressa bara lite citron över och ta några tag med peppar- och saltkvarnarna. Till avslutning blev det var sin portion vackert dekorerad Häägendazs-glass med kanongod chokladsås.

För den som till äventyrs vill ha fisk eller vegetariskt kan vi berätta att de även fått mycket beröm för sina fisk-. skaldjurs- och vegetariska alternativ. Varma kvällar finns en fin innergård att sitta på, med ett bra lager med filtar om det skulle bli kyligt så småningom.


Rita kommer från början från Johannesburg och har varit i restaurangbranchen sedan hon var 18 år gammal och extraknäckte som servitris när hon läste på universitet, så hon vet väldigt väl hur ett lyckat restaurangkoncept ska byggas upp. Vi frågade henne om hon tänker öppna fler FatButchers framöver, men då skrattade hon bara och sa att "babyn" bara är nio månader gammal än så länge, och måste först kunna gå själv innan det kan bli tal om några småsyskon.

Är ni kvar här i vindistrikten så tar er BUMS till The FatButcher för en riktig njutning! Annars får ni spara detta utmärkta tips till nästa gång ni är i Stellenbosch med omnejd. Restaurangen ligger i hörnan Van Riebeeck och Plein Street (där Cape Town Fish Market låg tidigare). "Open all day every day"!
HÄR hittar ni hemsidan med meny och alla kontaktdata.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar