söndag, juni 17, 2018

Ytterligare försämring av ICA-banken!

Sedan början av 2016 har vi i flera omgångar skrivit här på bloggen om hur ICA-banken succesivt försämrat villkoren för sina kunder. Det kan ni läsa om HÄR, HÄR och HÄR.

Och nu har ytterligare en kommande försämring annonserats. Från och med 1 september kommer ICA-banken att debitera en kreditavgift på 2 % på det beviljade kreditbeloppet oavsett om man har utnyttjat kontokrediten eller inte!! Debiteringen sker månadsvis i efterskott och gäller beviljad kredit för Direktkontot (ej Fakturakontot). Att debitera ränta på pengar som inte har lånats ut känns mycket märkligt. Att ta ränta på utnyttjad kredit är logiskt eftersom banken då tar en risk, men ounyttjag kredit är ju ingen som helst risk eller besvär för banken.

Om ni fortfarande är kund hos ICA-banken ska ni genast ringa dem (tel 033-47 47 90) och ta bort krediten. Logga sedan in på banken och kontrollera att saldo och disponibelt belopp på Direktkontot är samma summa, vilket konfirmerar att krediten är borttagen.

När det gäller bästa kort att använda utomlands har vi sedan flera år rekommenderat Coop Mer (fd Coop MedMera Mer) som numera är det enda kortet utan vare sig uttagsavgifter eller valutapåslag. Lär vårt cirka två veckor gamla inlägg om det HÄR. Du kan ansöka om Coop Mer-kortet HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar