söndag, februari 17, 2019

Nygamla, härliga Hook line & sinker


Vår vän Annemarie S. har skickat ett kul och intressant utflyktstips! För några år sedan besökte vi restaurangen Hook line & Sinker i Pringle Bay (det blogginlägget kan ni läsa HÄR), men åren har gått och förändringens vindar blåst och det var väldigt skoj att få ta del av Annemaries fräscha reportage. Stort tack för jättefin text och utmärkta bilder, Annemarie! Här kommer reportaget:

Restaurangens namn kan på engelska betyda att lura skjortan av någon men är också namn på fiskeredskap och på en liten restaurang i Pringle Bay. Sydafrikabloggens tidigare blogginlägg fick oss nyligen att åka och testa, trots regnet som kom den dagen. Vi fick då information som gör att den tidigare informationen måste uppdateras. Dels finns de med i Eat Outs lista över de 500 bästa restaurangerna i Sydafrika! Inte dåligt för denna lilla restaurang.

Jag visade sidan från Sydafrikabloggen och frågade var den bullrige Stefan fanns för vi såg honom inte. 
- Honom har jag sparkat ut, berättade fru Jacqui. Nu driver jag restaurangen tillsammans med min bror och hans fru. 

Trots strömavbrott sedan kl 04:00 samma morgon och trots det lilla enkla köket med öppen spis och gasspis tillagade de en panna med calamari, räkor och kingklip med ris med grönsaker så gott att vi bara kunde äta långsamt och njuta varje tugga. Så kom Jacqui med sin berömda creme brulee och brände sockret vid bordet. Restaurangen drivs nu av Carl, Jacqui och Helena Gerstner och Stefan Kruger är någon annanstans. De har en hemsida och är fortfarande lika noga med att man ringer och bokar bord i förväg, då man bara har 6 bord. Tel nr är 028 273 8688.

Man kör R44 förbi Gordons Bay och kustvägen mot Hermanus, det tar ca 40 minuter att komma till lilla samhället Pringle Bay. Där kör man rakt fram tills man ser ett litet köpcenter på vänster sida. Sväng snett ner till vänster men till höger om infarten till köpcentret in på Pass Road. Hookline&Sinker ligger på Crescent road strax till vänster och har blått tak med en vit fisk på, syns från den större vägen. Vi fick utnyttja väggen i restaurangen som gästbok. Vi var inte ensamma, hela väggarna är en enda stor gästbok. Detta ställe är ingen tjusig restaurang men mycket charmig liten restaurang som är väl värd en söndagsutflykt.

Jacqui omgiven av Carl och Helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar