tisdag, februari 10, 2009

ICA Kontokort/Kreditkort utan utlandsavgifter!

Sedan några år tillbaka är ICA-bankens kort det enda kort vi använder utomlands. Anledningen är enkel: det är oss veterligen det enda kort där varken kreditkortsinstitut eller bank tar ut några avgifter eller kurspåslag när kortet används utomlands.

Om du kontaktar kundservicen för ditt bankkort/kreditkort kommer du att få överraskande besked. Det finns två olika sorters avgifter som vanligtvis läggs på när du använder ditt kort utomlands i butiker, restauranger eller i bankomat. Både kreditkortsinstitut och bank tar betalt i form av en avgift och/eller ett procentuellt påslag på kursen! Växelkursen, d v s den valutakurs som kortföretaget (VISA, Mastercard, Diners Club, etc) tar ut innehåller ett påslag på mellan 2 och 6%. Dessutom gör utfärdande institut (t ex bank eller intresseförening) ett påslag som kallas Adminpåslag eller Valutapåslag på mellan 1,5-2%. Vid bankomatuttag tillkommer DESSUTOM en s k Uttagskostnad på 3-4% på uttaget belopp eller SEK 40-60 per uttag! Vill du slippa samtliga dessa avgifter rekommenderar vi dig att liksom vi skaffa dig ett kontokort/kreditkort med Mastercard från ICA-banken. Dessutom tål ICA-bankens ränta på insatta pengar att jämföras.

Läs mer genom att Klicka Här

Tack ICA-banken för att ni konkurrensutsätter instituten som tar ut alla dessa avgifter på utlandsanvändning!

1 kommentar:

  1. En strålande ieé, men tyvärr gäller det endast för svenskar med ett giltigt svenskt personnummer. Är du skriven i utlandet går det ej att få ett ICA-kort. Har försökt övertyga ICA flera gånger - men hittills är det nobben.

    Janne T.

    SvaraRadera