torsdag, februari 12, 2009

Storbandsjazz i gröngräset

Nu på söndag 15 februari är det dags igen att packa ner lite godsaker och en och annan flaska vin i picknick-korgen och dra till Helderberg Nature Reserve. Denna gång för att njuta storbandsjazz framförd av The Hanepoot Big Band.Det är inte ofta som man nu för tiden får tillfälle att se ett ”storband” så nu gäller det att passa på.

The Hanepoot Big Band består som sig bör av 18 musiker - 5 saxofoner, 4 tromboner, 4 hornblåsare, 4 stycken slagverkare och slutligen Jannie 'Hanepoot' van Tonder själv som solospelar på trombon.

En av de unika egenskaperna hos bandet är att dom spelar uteslutande sydafrikansk musik. Musiken omfattar olika genrer inklusive marabi, goema och klassisk swing. Och full "swing" blir det onekligen när bandet drar igång!

Jack Bowers från ”allaboutjazz.com” skrev exempelvis om The Hanepoot Big Band’s första album, "Musik är oemotståndlig, och jag har sällan varit mer trollbunden när jag lyssnat på ett storbandsalbum, som när jag första gången lyssnade på The Hanepoot Big Band’s första album ."

Ta med dina egna stolar och picknick och njut av storbandsjazz i gröngräset. Biljetter finns som vanligt vid grinden.

Tid: grindarna öppnas 15.30 och själva konserten startar 17:30
Kostnad: R25 Vuxna, R10 barn
Telefon: +27 (0) 21 851 4060

PS. Den 1 mars spelar Armén & Caledonian Bands på Helderberg Nature Reserve. DS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar