
Kalvbräss och pancetta med färsk hummer och äppeldressing
för 2 personer
Huvudingredienser
1 hummerstjärt (eller crayfish i Sydafrika)
50 g kalvbräss blancherad i grädde och timjan
4 skivor pancetta
1 Granny Smith äpple
50 ml hummerbisque (redd hummersoppa)
20 ml mjölk
1 citron
smör
¼ vaniljstång
Vattenkrasse till garnering
Ingredienser till äppeldressing (allt hopvispat)
5 ml pressad limesaft
5 ml Rose’s Lime Cordial
35 ml olivolja
Tillagning
Blanchera hummern, skala stjärten, ta bort tarmen och halvera den. Använd två av pancettaskivorna och rulla runt kalvbrässen till två portionsstorlekar. Tärna halva äpplet i 5 mm tärningar. Genomvärm i gryta med en skvätt citron, ställ att kallna.
Rör ihop de avsvalnade äppeltärningarna med dressingen.Hacka resten av äpplet grovt och sjud i gryta med ¼ vaniljstång och tillräckligt med vatten för att täcka, tills äpplet mjuknat.
Ta upp stången och skrapa ner vaniljfröna i blandningen och mixa till slät puré med handmixer.
Ställ att kallna.
Ugnsrosta de två kvarvarande pancettaskivorna i ca 80 grader tills de är krispiga.
Servering och uppläggning
Stek hummerstjärtshalvorna lätt i smör, krydda med salt och peppar.
Stek samtidigt kalvbrässknytena tills pancettan är knaprig.
Värm hummerbisque och mjölk till precis under kokpunkten och mixa till skum med handmixer.
Skeda upp äppelpuré och sedan äppeltärningarna på tallrikarna.
Placera de halva hummerstjärtarna och kalvbrässknytena mitt på tallrikarna.
Skeda upp hummerbisqueskummet.
Toppa med vattenkrasse och de ugnsrostade pancettaskivorna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar