söndag, februari 22, 2009

I fredags släpptes de första biljetterna till fotbolls-WM 2010! Men lugn….det fanns ingen orsak att ”hänga på låset”, för den här gången var det INTE först till kvarn som gällde! Av totalt cirka 3 miljoner biljetter omfattar den första försäljningsfasen 800 000 biljetter, och kommer att pågå fram till den 31 mars. Alla biljettbeställningar kommer, oavsett om de var registrerade i fredags eller den sista anmälningsdagen 31 mars, att delta i en utlottning av platser till fotbolls-VM. Lite komplicerat, men så är det. Nästa försäljningsfas, som börjar 4 maj och pågår fram till och med 16 november, kommer däremot att vara enligt principen först till kvarn.

Genomsnittspriset för biljetterna till de olika matcherna är beräknat till $139 (R973). De billigaste kommer att säljas för $20 (R140) medan de dyraste kategori 1 biljetterna till finalen går på hela $900 (R6 300). Den lite uppmärksamma märker säkert genast att det blir betydligt billigare att köpa biljetter med ”rand” än med ”dollar”. Det beror på att Fifa har använt kursen R7 för en dollar då man fastställde priserna.

Hur som helst blir det ju ganska dyrt, så det vill nog till att man är väldigt fotbollsintresserad för att åka hit ner till Sydafrika mitt i sydafrikanska vintern för att uppleva fotbolls-VM 2010.

Och om man nu ändå är sådär väldigt fotbollsintresserad - hur får man då tag på biljetter och information om vilka matcher som spelas när och var här i Sydafrika? Jo, all upptänklig informationen om VM i fotboll 2010 hittar man på www.fifa.com.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar