tisdag, april 27, 2010

Flygreserapport

Som ni säkert läst mycket om, både här på bloggen och på andra ställen, har ju resor till och från Sydafrika också drabbats hårt av flygkaoset orsakat av askmolnen från vulkanutbrotten på Island. Många av våra vänner har fått hemresan till Sverige försenad eller hamnade strandsatta någonstans i Europa.

Från Thomas H kommer som omväxling en solskensrapport. Så här gick det när han och hustru Lisa åkte hem härom dagen:

"Vår hemresa den 22 april hade vi makalös tur med. Vi åkte med Lufthansa (Star Alliance). Innan avresan fick vi via nätet information om planerade landningar i München samt Köpenhamn. Vår resa gick från Kapstaden via Johannesburg, mellanlandning i München och sedan sista biten till Köpenhamn. Precis i tid öppnade München sin flygplats som varit stängd i flera dagar! Och sedan flöt det på exakt på tid. Vilken makalös tur - i princip första flyget hem som avgick från SA till Europa efter stängningen p g a askmolnen! Vi vill verkligen framhålla Star Alliance som ett föredöme. South African Airways, Lufthansa och SAS gjorde verkligen vad de kunde för att hålla sina hemsidor uppdaterade. Vi ville till varje pris undvika London som det alltid är strul med. Och det är vi glada för. Vi betalar hellre mer och undviker British Airways och London."

Tack för bidraget, Thomas! Härligt att ni kom hem utan problem.

2 kommentarer:

  1. Hej! Air France är också väldigt bra! Jag åkte med dom i oktober när vi var till Sverige (härifrån Namibia) och hälsade på mina föräldrar ett par veckor. Så dom skall jag gärna åka med igen!! För övrigt, är Sydafrika-bloggens ägare aldrig i Namibia?
    M V H Hobie W, Namibia

    SvaraRadera
  2. Hej Hobie,

    Tack för din kommentar! Nej, vi har inte varit i Namibia ännu, men vill gärna åka dit snart. Det ska vara underbart har vi hört från många håll. Än så länge har vi haft fullt upp med att upptäcka resten av Sydafrika, men sedan kommer turen till grannländerna.
    Må så gott!
    Samira & Björn

    SvaraRadera