torsdag, april 08, 2010

Studiebesök på Kapstadens nya VM-stadion

Häromdagen gjorde vi, i SWEA Sydafrikas regi, ett besök på den nybyggda VM-stadion inne i Kapstaden. Här kommer bland annat en av de två semifinalerna i VM i Fotboll spelas i juli. Arenan ligger centralt och mycket vackert vid Atlantkusten med Taffelberget som fond i bakgrunden.


Stadion imponerar verkligen med sina 68 000 sittplatser och fina gräsmatta. 28 mm långa grässtrån, fick vi lära oss. Gräsfröna är importerade från Tyskland och mattan har odlats upp i Stellenbosch innan den flyttades in till stadion i Kapstaden. Här finns, förutom vanliga sittplatser, även VIP-platser med mjuka stolsdynor, pressläktare, kontor för FIFAs funktionärer och till och med en egen polisstation med fylleceller.

Vi fick också titta in i spelarnas omklädningsrum och i den lokal där alla presskonferenser kommer att hållas. Björn, Gette och Calle skynda sig att provsitta och höll sin egen lilla presskonferens för oss andra.

Studiebesöket avslutades med en trevlig och god lunch på Winchester Mansions vackra innergård, på Beach Road i Sea Point inne i Kapstaden.

Tack Cathrine och Marie för ett fint ordnat och genomfört arrangemang!

1 kommentar:

  1. Galet fint, det ska bli spännande att se matcherna därifrån i sommar!

    SvaraRadera