torsdag, april 22, 2010

Trevlig ny lunchkrog med personlighet!

Nu har den nya lunchrestaurangen på vingården Eikendal Vineyards öppnat! Bayede är restaurangens stolta namn som betyder ”Hail the King”, ett uttryck som används än idag av zulufolket när de hälsar sin konung. Företaget Bayede driver många verksamheter, samtliga med syftet att skapa jobbmöjligheter - läs mer på http://www.bayede.co.za. Zulukungen HM King Goodwill Zwelithini KaBhekuzulu stöttar verksamheten och invigde för en tid sedan högtidligen den nya restaurangen. Krögarparet Anja och Mark, som tidigare drivit krog i matstaden Franschhoek, driver och deläger detta Wine Café.
Klicka på "Läs mer>>" nedan

Vi provåt strax innan vi åkte till Sverige och blev både mätta, glada och charmerade. Menyn är inte så omfattande men rätterna är lagade med kvalité och omsorg och portionerna rikliga. Servicen är personlig, snabb och uppmärksam, mycket tack vare Anja själv som tillsammans med sin personal ser till att gästerna får full uppmärksamhet.

Förrätterna är så stora att de med fördel kan delas. Vår delade Capresesallad kom dessutom ut färdigdelad på två separata tallrikar vackert upplagt – föredömligt! Och Mark Radnay lagar härliga rätter ute i köket. Björns Kabeljo var den bästa vi ätit i Sydafrika, helt perfekt anrättad. Och Samira fick en mör, fin Sirloin steak som var exakt så Medium Rare som det var beställt, vilket inte alltid är fallet varken här eller i Sverige. Lunchen avslutade vi med en mycket god citrontårta och en fin chokladmousse.

Vid vackert väder sitter man med fördel ute vid borden på den stora gräsmattan med utsikt över sjön där man också kan idka flugfiske. Vi sämre väderlek sitter man inne vid bord med linnedukar och linneservietter med god utsikt genom glasväggen i entrén.

En begränsning är dock att restaurangen endast serverar Eikendals och Bayedes egna viner, och BYO (Bring Your Own) är heller inte tillåtet.

Restaurangen har öppet tisdag till söndag för lunch, stängt måndagar. Bordsbeställning görs på tel. 021-855 5033. Vingårdens hemsida: www.eikendal.com

Jo, det var så sant - söndagen den 11 april har Eikendal skördefest med Barrel Tasting, levande musik och gott att äta. Restaurangen kommer då att flytta ut på gräsmattan och servera lättare grillat, typ hamburgare. Förra året var evenemanget så populärt att grindarna stängdes kl 12, så kom tidigt och ta med picknickfilt eller stolar. Grindarna öppnar kl 10. DS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar