lördag, april 17, 2010

Inställda flyg mellan Sydafrika och Europa!!

I stort sett alla flyg mellan Sydafrika och Västeuropa är för närvarande inställda. Kontakta genast ditt flygbolag om du har en resa inplanerad under den närmaste tiden!

Själva hann vi som sagt precis komma hem till Stockholm med British Airways via London, bara timmar innan alla flygplatser började stänga. Vi hade sällskap med vännerna Cathrine och Ulf som också lyckades ta sig hem till Ven utan problem.

Men sen tog det stopp för alla resenärer, som sagt. Hasse, Eva, Bärbel och Ingemar flög dagen efter oss med KLM till Amsterdam men blev fast där. De lyckades hyra en bil tillsammans som de inte fick ta längre än till Köpenhamn. Där var alla hyrbilar slut, men de fick så småningom fatt i tågbiljetter till Sverige och har nu kommit till Göteborg. Hasse och Eva bilar till Stockholm på måndag, efter att pustat ut hos dottern i Göteborg över helgen. När vi precis pratade med Hasse var han ute på ett helt öde Landvetter för att efterlysa bagaget som blivit kvar i kaoset på Schiphol.

Ett ännu värre öde har drabbat vännerna Marie och Jan som blivit fast på sunkiga hotellrum i Amsterdam i flera dagar. De hoppas nu på komplicerad tågresa med många byten som så småningom ska ta dem närmare Sverige. Läs den hårresande skildringen på Maries blogg på http://www.mariew.com/

Och det ryktas att Barbro och Bosse F (våra vänner med trevligt guest house i Fish Hoek) sitter fast i München…

Flygbolagen kommer enligt uppgift nu först och främst att satsa på att tömma flygplatserna på strandade resenärer. Det innebär att bokade avgångar under lång tid framöver kommer att bli försenade i ett antal dagar. Har du en bokad biljett den närmaste tiden kan den alltså komma att bli ombokad till ett senare datum. Ring ditt flygbolag genast!

Har du något att berätta så kommentera gärna detta inlägg eller mejla oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar