söndag, april 25, 2010

Hur gick det med momsåterbäringen?

Vi har fått frågor om hur det gick för oss på flygplatsen - blev det någon återbetalning av momsen? Vissa av er läste kanske om våra problem när vi försökte förbereda vårt ärende på kontoret i Waterfront. Svaret är att det blev ett NJAE, ungefär. Det blev ett väldigt tjafs om våra visum och ungefär samma invändingar som i Waterfront. Men det hela slutade med att de i alla fall registrerade våra kvitton och skickade allt till huvudkontoret för avgörande där. Vi får besked om ca en månad.

Betydligt bättre gick det för våra vänner Thomas och Lisa när de åkte hem härom dagen. Så här skriver Thomas:
"Vi var spända efter andras dåliga erfarenheter av VAT Refund. Antingen har era skrivningar hjälpt eller så hade vi tur. Vi hade med oss många kvitton från kameror, kläder, skor, barnkläder, etc. Och det var många kvitton kan jag lova. Vi gjorde återbäringsprocessen på Kapstadens flygplats. Den vänliga damen vi mötte var ett mönster av serviceanda. Vänlig, pedagogisk och som hjälpte oss väl. Kollade några saker som vi hade med och att det var rätt. Sedan fick vi ett gängse Visakort dit de för över pengarna (om mer än R500). Allt funkade perfekt men å andra sidan har vi bara sexmånadersvisum. Men i alla fall ros till VAT Refund."

Det gläder oss att höra att inte alla har haft lika stora problem som vi. Har vi själva riktig tur (det känns som rena lotteriet, vid det här laget) så betalar de in ett antal tusen åt oss om några veckor.

1 kommentar:

  1. Hej!
    Jag och min fru (född i somerset west) lämnade SA den 15 Januari i år och fick våran VAT refound efter 3 veckor. Så det funkar tydligen!
    Mvh/ Lars

    SvaraRadera