torsdag, november 04, 2010

"Det regnar svenskar"

På vinbloggen BK Wine Brief läser vi följande intressanta inlägg, efter ett tips från Rolf och Thomas S (tack kära vänner!):

"Det finns inte mindre än tre svenska sommelierer (vinkypare) på olika restauranger i Sydafrika, noterar Niel Pendock (twitter: @NielPendock) i TimesLive.co.za. Där finns Josephine Gutentoft på Grande Roche, Joakim Hansi (”the dapper Joakim Hansi”) på Round House i Camps Bay och Mia Mårtensson på Winery of Good Hope. En av anledningarna till artikeln var att det regnade ännu fler svenskar i Sydafrika: två direktörer från Systembolaget, Marie Nygren och Sara Norell, var nyligen där och höll föredrag i samband med den kända vinauktionen i Nederburg. Men allt har sin förklaring: Sydafrika är den största leverantören av vin till Sverige, och Sverige är Sydafrikas tredje största marknad, om vi inte minns fel. Pendock skriver även om hur Nygren-Norell förklarade vinmarknadsföring för den sydafrikanska publiken under rubriken ”Stieg Larsson and Systembolaget

KLICKA HÄR för att komma till BK Wines blogg.
Och KLICKA HÄR för att läsa Pendocks artikel.

Vår vän Mia Mårtensson är välkänd vinprofil i Sydafrikas vinvärld efter att tidigare även varit chefssommelier på tjusiga Grande Roche Hotel som har underbara Bosman's Restaurant med världsrykte (se sid 190 i vår bok). Men numera finns Mia sedan några år alltså på vingården The Winery of Good Hope. Reser ni i Stellenboschs vindistrikt är ett besök hos Mia ett måste. Här görs fantastiska viner och Mia är bästa tänkbara ciceron. KLICKA HÄR så kommer ni till gårdens hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar