lördag, november 20, 2010

Specialerbjudande till våra läsare
från Ntsiki Biyela på vingården Stellekaya!

Björns son Victor har tills alldeles nyligen arbetat som vinrådgivare och har ofta bjudit oss på underbara viner. En av favoriterna är Stellekaya Merlot från vingården med samma namn här i Stellenbosch. Vinet är gjort av gårdens kvinnliga vinmakare Ntsiki Biyela, som rönt stor uppskattning för sina högklassiga viner och även utsetts till Woman Winemaker of the Year 2009 i Sydafrika.
Nyfikna på både Ntsiki och hennes fina viner begav vi oss härom dagen till Stellekaya för att träffa henne. Ntsiki visade sig vara en helt underbar tjej med stor charm och kärlek till vinet. Och vinerna var underbara, de flesta belönade med 4 stjärnor i Platter's och med diverse guld- och silvermedaljer. Trots det ligger priserna inte högt - de flesta kring R80-90.

Ntsiki ger nu alla våra bloggläsare ett specialerbjudande :
Köp 6 valfria flaskor ur Stellekayas sortiment och få en flaska Stellekaya Shiraz 2006 på köpet
(4 stjärnor i Platter's)!

OBS! Härnvisa bara till erbjudandet på "The Swedish Blog". Erbjudandet gäller fram till den 15 december eller så långt lagret räcker, vid köp av Sellekayas samtliga viner förutom det enklare vinet Boschetto. Ntsiki har meddelat alla anställda i provningslokalen/vinshoppen.

Stellekaya hittar ni om ni åker R44 från Somerset West mot Stellenbosch. Sväng vänster på Dorp Street (mot Sweet Café). Håll vänster så kommer ni strax ut på en större väg, nämligen M12 mot Kuilsriver. Sväng första vägen till höger mot Stellekaya, Dalla Cia och Oude Libertas. Sväng sedan höger igen vid skylt mot Stellekaya och Dalla Cia. Ni kommer då fram till det ställe där det tidigare var matmarknad på lördagarna. Stellekaya ligger mitt emot på höger sida om vägen.
I Sverige säljs Stellekayas viner av Australian Wine Club

Läs mer om Stellekaya på deras hemsida HÄR!

2 kommentarer:

  1. Vilket trevligt tips. Vi har länge funderat på ett besök och nu ska det självklart bli av. Det är imponerande med alla inslag som kommer på bloggen, som vi med nöje läser var dag. Hur hinner ni med allt? Mycket bra inlägg också vad gäller våldsdådet i kåkstaden, ett brott, som ter sig lite skumt och det ska bli spännande att se hur upplösningen blir.Stort tack att ni orkar hålla på.
    Varma hälsningar!
    Eva & Göran

    SvaraRadera
  2. Vi har nu varit där. Mycket gemytlig provning med några riktigt goda viner, bl.a. en shiraz, som man kunde inhandla till det facila priset av 45 rand/flaska. Vi kan varmt rekommendera ett besök och varför inte passa på att titta in till Dalla Cia i huset bredvid och införskaffa en god grappa.
    Eva, Göran och Tore

    SvaraRadera