söndag, november 21, 2010

Skräcködlan

Vi har ett väldigt sofistikerat larmsystem i vårt hus, med sensorer både inomhus och ute i trädgården. Känns skönt och tryggt, inte minst när vi är i Sverige under det svenska sommarhalvåret.

Men sen vi kom ner hit i slutet av oktober har vi haft tre stycken larm utlösta mitt i natten. Det är ett MYCKET obehagligt sätt att vakna, det kan vi intyga! Det har varit en och samma sensor ute i trädgården som utlöst larmet, och eftersom vi är kopplade till ett larmbolag har det snabbt infunnit sig tuffa grabbar med skottsäkra västar och dragna skjutvapen - hualigen! Men de har inte hittat något suspekt, så vi har misstänkt att det är något fel på sensorn ute i trädgården.

För att testa vår teori tejpade Björn för sensorn så vi skulle bli på det klara med om felet är inne i sensorn eller om det t ex är ett djur som utlöser larmet, trots att larmet ska vara "djursäkert". I två dygn har det varit lugnt men så ikväll vid 22-tiden var det dags igen. Samma sensor utlöste larmet igen trots att den var förtejpad! Med ilskna steg och pannlampa på plats steg husbonden ut i nattmörkret, medförandes skruvmejsel. Och vad hittar han inne i sensorn - jo, en liten ödla som gjort sig ett mysigt bo därinne och vettskrämd rusade iväg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar