torsdag, november 17, 2011

Med valar och Sydafrikanska Vinklubben i Hermanus

Igår gjorde vi ett besök i Hermanus som vi länge sett fram emot. Dels är det underbart att återse de vackra valarna som alltid gästar Hermanus så här års för att föda sina ungar inne i den varma viken. Och den här gången fick vi se en sprallig unge som gjorde höga skutt upp i luften och även vinkade glatt med den fina stjärtfenan till publikens förtjusning som hade samlats på stranden.
Vi framför entrén till klubbens butik, lager och kontor.
Butiken
Och dels har vi länge varit nyfikna på Sydafrikanska Vinklubbens nya, fina vinbutik som ligger vägg i vägg med det stora totalrenoverade lagret och klubbens nya fräscha kontor. På kontoret har även den svenska kundservicen flyttat in numera. Så nu är avståndet mellan kundservice och lagret där de svenska vinlådorna plockas ihop enbart en glasruta, vilket bör borga för tätare samarbete och smidigare/korrektare leveranser.
Kundservice med svensk personal

Och skulle något inte motsvara kundernas förväntan ger ju närheten till "verksamheten på golvet" kundservice personal mycket fina möjligheter att utreda och snabbt rätta till. Kundservice når man också smidigt utan kostnad med ett svenskt 020-nummer som finns på klubbens hemsida.

Klubbens vinexpert Cliff
Så efter en trevlig lunch på restaurang Bientangs Cave, insprängd i klipporna nere vid havet och med god utsikt över valarna, gav vi oss iväg till Sydafrikanska Vinklubben. Efter att ha skakat tass med personalen, fått en guidad tur i de fina lokalerna och avslutat med spännande provning av några utvalda viner kan vi bara gratulera klubben till jättefina ändamålsenliga lokaler. Och fantastiska viner till mycket bra priser i butiken! Det blev ett gäng härliga vinlådor med hem i bilen efter provningen.

Webmaster Cecilia
Just nu är klubben på väg att planera vindagar i Hermanus av liknande typ som de som genomfördes på The Lobby i Stockholm i oktober. Vi återkommer om "när, var, hur" så fort vi har med info.

Och vill ni själva göra ett besök i den välfyllda butiken dessförinnan är adressen 14 Mimosa Street i Hermanus. Sväng till höger direkt efter TOTAL-bensinmacken strax innan ni kommer in i själva Hermanus, så är ni på Mimosa Street. Klubbens lokaler och butiken ligger på vänster hand några hundra meter in - titta efter skylten We Sell Wine - Home of the South African Wine Club (se fotot högst upp).
Butiken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar