tisdag, november 01, 2011

Ny svensk-sydafrikansk förening i Kapstaden!

Under den svenska sommaren har det hänt spännande saker i Kapstaden minsann! En förening för svenskar med Sydafrika-intresse har bildats med säte i Kapstaden! Bland initiativtagarna finns vår vän journalisten Tor Billgren som nyligen återvänt till Sverige efter flera år i Kapstaden. "Primus motor" är socionomen Sofia Osburn, som är gift med en sydafrikan och sedan 2006 bosatt i Kapstaden med man och barn. Vi har inte träffat Sofia ännu, men hunnit bli riktigt goda vänner via e-post, Skype och facebook.

Föreningen har fått det stolta namnet Swedish Society in South Africa och syfte är enligt stadgarna:
"We wish to coordinate all development work done by Swedes that have lived and live in South Africa. Our members are people who wish to enhance the culture within the Swedish community in South Africa and to build a bridge between the Swedish and South African culture. We would like to build a strong platform where ideas, competence and passion can flourish and have a positive impact on those around it and in the communities in South Africa."


Dessutom håller föreningen redan på att bli en härlig gemensam nämnare och mötesplats för alla svenskar i Kapstaden. Föreningen har haft styrelsemöten och ett första årsmöte, men nu stundar det första medlemsmötet! Och eftersom vi är i ett land med fantastisk mat och vin kombineras mötet förstås med att äta och dricka gott. Lördagen den 19 november kl 16-20 är det dags att samlas på Café Paradiso, 110 Kloof street (cnr Malan). 


Föreningen har en sida på facebook som du hittar genom att klicka HÄR!
Medlem bli man genom att kontakta Sofia Osburn via e-post till sofia.contact(at)gmail.com eller mobilen +27 (0)83 596 4667. Sofia skickar också gärna stadgar och protokoll till er. På kort tid har föreningen redan kommit upp i 75 medlemmar på facebook, men då representerar de ofta flera personer. Alla finns inte på plats i Kapstaden just nu, men det borgar ändå för ett stort och glatt möte den 19e. 


Själva har vi redan blivit medlemmar och ser fram emot den första träffen inne i Kapstaden den 19e november! 
Skynda er att hänga på så ses vi då!

1 kommentar:

  1. Vi är på jakt efter duktiga skribenter i Kapstaden. Har ni tips på någon bra journalist? Allt gott! /Sofia på resemagasinet Escape 360.

    sofia@escape360.com

    SvaraRadera