lördag, december 22, 2012

Åkes goda drycker ger soltak för Kayamandis barn

Några av barnen på kindergarten i Kayamandi
När gode vännen Åke så sorgligt gick bort nyligen bad hans barn oss om hjälp med att tömma Åkes fina vin- och spritförråd i hans hus här i Somerset West. Pengarna det inbringar vill de gärna ge till välgörenhet av något slag.

Nu har ett stort antal av er, våra och Åkes vänner här nere i Kapstaden, varit oss underbart behjälpliga med att köpa vin och sprit från Åkes förråd, och på SWEAs jullunch i början av december var ni många som var vänliga och köpte lotter då vi bl a lottade ut en fin vin- och spritlåda.

Slutsumman är nu klar: hela R11 470 har insamlingen inbringat!!

Madiba
Tillsammans med Madiba, kåkstaden Kayamandis inofficiella borgmästare, har vi enats om att pengarna ska gå till att uppföra ett soltak i anslutning till det kindergarten som Madiba och hans fru driver. Många av er har genom åren följt med oss på rundtur i Kayamandi då vi också brukar besöka alla härliga barn på kindergarten. Nu när den heta årstiden är här är det svårt för barnen att vara ute och leka i den brännheta solen, så någon form av tak står högst upp på önskelistan. Vi kommer givetvis att berätta mer här i text och bild när vi hittat en lösning som fungerar och det hela är uppfört.

Tack snälla Karin och Anders som skänkte Åkes fina förråd, och stort och varmt tack till alla er som medverkat!
God Jul önskar barnen i Kayamandi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar