torsdag, december 06, 2012

Om olyckan är framme


Vart vänder man sig om det som inte får hända - ändå skulle hända? Om man råkar ut för en olycka, blir plötsligt sjuk eller av någon annan anledning snabbt behöver hjälp?  I Sverige vet vi ju att vi ringer 112 och därifrån kan man få kontakt med polis, ambulans, brandkår, sjöräddning osv.  Här i Sydafrika är det inte riktigt lika lätt. Här finns visserligen ett som man menar heltäckande larmnummer 122 men ändå rekommenderas att man ringer direkt till respektive instans.


HÄR eller från den lokala turistbyrån, från lokala polisen eller från larmbolagen kan man få mer information om viktiga larmnummer för det speciella område där man bor eller vistas ofta.
Kanske inte så dumt att ha en lista med viktiga larmnummer i plånboken/handväskan, hemma vid telefonen och/eller på något annat bra ställe. Själva har vi en sådan lista med för oss viktiga larmnummer på baksidan av solskyddet i bilen.

Här nedan kommer några telefonnummer som kan vara bra att ha nära till hands för vårt eget område, Strand och Somerset West.




Polisen, allmänt larmnummer:  10111
Polisen Somerset West:          021 850 1303
Polisen Strand                          021 853 6335

Brandkåren Somerset West    021 590 1900
Brandkåren Strand                  021 853 1122

Ambulans*                                              107

Vergelegen Mediclinic              021 850 9000

*) Om man bor här nere längre perioder finns en möjlighet att ansluta sig till en privat ambulanstjänst, exempelvis EMO, som kan ge många fördelar.

Till sist vill vi bara påminna om, och att ni läser, det inlägg här på bloggen som vi fick från Kerstin och Rolf B. i slutet på mars i år och som handlar om deras erfarenheter från när det otänkbara plötsligt hände. Det kan ni läsa om HÄR

3 kommentarer:

  1. Jättebra uppställning viktiga nummer. Kanske vi skulle ställa samman tel-nummer till olika slags duktiga hantverkare? Kul om vi kan dela med oss av detta också.

    SvaraRadera
  2. Instämmer med föregående talare! Tex hantverkare, gardeners, pool-service o dyl

    SvaraRadera
  3. Toppenbra idé! Om någon tar på sig att sammanställa så publicerar vi gärna!

    SvaraRadera