lördag, december 08, 2012

Rapport från vår safariresa

I torsdags gav vi oss av på en spännande åttadagars resa till tre av Sydafrikas bästa s k game lodger. Resultatet ska bli en artikel i tidningen vi jobbar för, First Class Magazine.

Vår resa inleddes med två spännande dygn på charmiga familjära Ngala Tented Camp i utkanten av Krugerparken. Här ligger fokus på personligt bemötande och god service. Landområdet som lodgen förfogar över är hela 15 000 hektar, vilket är unikt i storlek. Det mesta av denna lodge förstördes av de massiva översvämningarna i början av 2012 och har nu byggts upp och precis återinvigts. Alla gäster bor i bungalows som till stor del består av rejäla tältdukar och kraftiga höns- och myggnät. Lodgen har bara ett skydd som håller undan för elefanter att komma in på området, men alla andra djur har frihet att komma och gå som de vill bland tälten. Resultatet blir att man får en känsla av att sova utomhus och kommer mycket nära djuren även nattetid.

Vår första kväll på lodgen gick en stor elefantjord med honor och ungar förbi i den torra flodfåran när vi satt och åt middag. De hittade fint bete och vi vaggades till sömns av honornas milda trumpetande när de tillrättavisade sina ungar i mörkret.

Våra fyra game drives på Ngala blev mycket lyckade. Inget regn och fantastiska närkontakter med ett stort antal djur, däribland samtliga Big Five - elefant, lejon, buffel, noshörning och leopard.

Nu har vi åkt vidare till lyxiga Sabi Sabi Earth Lodge. Det här är ett modernt elegant lyxboende i stora privata villor med egen splash pool. Här har vi bara hunnit göra en game drive än så länge, men vi har redan sett en stor flock med lejon, elefanter med ungar som bara var några dagar gamla och en 2-3 meter lång svart Mamba - huuu! Och många vackra olika typer av antiloper, förstås. Turen avslutades dock mycket hastigt av att vi hamnade i ett ruskigt tropiskt åskväder med störtregn. Men vad gör det när man, efter lite piffande på rummet, kunde avsluta dagen med en underbar femrätters gourmetmiddag.

Klockan fem blir vi väckta imorgon bitti, så nu är det bums läggdags.
Fortsättning följer!

2 kommentarer:

 1. Spännande - önskar jag vore där - med er - för att få uppleva djurlivet. Väntar med spänning på fortsättningen. Sköt om er!
  Hälsar
  Björn och Sirkka

  SvaraRadera
 2. Hej,

  Fortsättning av reseberättelsen väntar vi redan på, då den första delen var så bra och underhållande skriven. Man får ju en mycket bra bild av hur det såg ut och vilka upplevelser ni haft. Hoppas ni får uppleva ännu mer av djurlivet.

  Hälsar

  Kjell & Kerstin

  SvaraRadera