torsdag, december 27, 2012

Trevlig game drive light på Villiera Wines

Idag har vi varit på Villiera Wines i Sellenboschdistriktet och provat deras härliga viner. Monroe Brut 2007 har, liksom 2005, fått fem hela stjärnor i Platter's South African Wine Guide, och vi passade på att ladda upp med några flaskor till nyår för R130 per styck.
Vi gjorde också en game drive i miniformat i deras fina Wildlife Sanctuary. I samarbete med två granngårdar har man avsatt 220 ha där man planterat ursprunglig växtlighet och successivt börjat ta in djur av olika slag. Här finns även två stora dammar med ett mycket rikt fågelliv. Springbok, eland (största tjuren väger ca 1 ton!), bontebok, gemsbok och andra antiloper stortrivs tillsammans med vackra zebror, jättestora sköldpaddor  och bush pig, och här finns sedan två veckor tillbaka även två ståtliga giraffer. Framöver har man planer på att även införskaffa gnu och kudu, och förhoppningsvis också flodhästar så småningom.
Under drygt två timmar gjorde vi en mycket trevlig tur bland djur och natur tillsammans med vår guide Simon som är medlem av ägarfamiljen. Självklart kan en sådan här tur inte alls jämföras med en riktig game drive uppe i någon av de stora parkerna i norr, men markerna är tillräckligt stora för att man ska få en fin bush-känsla ändå. Den öppna bilen (med soltak) tar maximalt tio gäster och turen kostar R150 per vuxen (halva priset för barn). Ta med kikare och en flaska vatten och se till att ni får kunniga, trevliga Simon som er guide.

Villiera är en spännande vingård med ett stort miljöpatos. Bland annat så drivs hela gårdens verksamhet med enbart solenergi. KLICKA HÄR så kommer ni till Villieras hemsida och mer information.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar