torsdag, februari 05, 2015

Fler strömavbrott på väg!!

Photo: SAPeople.com
Nu på morgonen, torsdag den 5 februari, varslar Escom för att load shedding stage 2 startar redan klockan 08.00 idag. Troligtvis kommer strömavbrotten att rulla under hela dagen. Du behöver kontrollera vilket område du bor i och när just ditt område kommer att drabbas av dessa planerade avbrott.  Observera att det här tidsschemat ändras varje dag! Och - det är inte alltid som tiderna hålls heller. Ibland blir det strömavbrott enligt planen, ibland inte.

Områdesindelning hittar du HÄR!
Dagsvy över avbrotten HÄR!
Månadsvy över avbrotten HÄR!

Somerset West där vi bor tillhör område 3. Idag planeras alltså avbrott enligt "Stage 2" fr o m kl 8, vilket skulle innebära avbrott i vårt område kl 18.00-20.30, om tidplanen hålls. Middagsproblem, med andra ord, så det är bäst att laga mat i god tid eller planera något som inte behöver ätas varmt ikväll.

Många restauranger har numera skaffat egen generator som gör att de klarar strömavbrotten utan större problem, men det kan vara bra att kontrollera med vald restaurang i förväg.

Tips! Vi har laddat ner den sydafrikanska nyhetsappen "news24" i mobilen och får nyhets-pushar från den varje gång en ny load shedding-plan annonseras av Escom. Väldigt användbart just nu!

OBS! I höger-framen här intill finns en länk som heter STRÖMAVBROTT - NÄR OCH VAR? som man kan klicka på för att komma till ovan inlägg snabbt och enkelt vid framtida behov.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar