torsdag, februari 19, 2015

Rapport från ”The 2015 Imibala Golf Cup”

Vi tackar vännerna och arrangörerna Inger och Stefan L för följande trevliga rapport från The Imibala Golf Cup 2015 .




...med dunder och brak, glada ungar, generösa sponsorer, givmilda deltagare och massor av stolthet!! Man måste upprepa - vi var 123 anmälda spelare, några avbokningar men några nytillkommande gjorde att vi blev 116 spelare. Men vi fick 124 startavgifter?? Det Ni - det är äkta gammelsvensk hederlighet! Man känner stolthet.Alla vill geman vill bara veta att det man ger kommer dit det ska och utan avdrag. Det fina med Imibala är att det gör det. Resurserna vi allesammans jobbar ihop med golfspel, lotter och allt - de går 100% till individuella barn. Kostnader för personal, hus och andra overheads kommer från Imibala-stiftelsen som får slantar från särskilda donatorer.
Vilken dag - för Er jämförelse - förra året, 2014, jobbade vi tillsammans ihop ca R 37000 på the 2014 Imibala Golf Cup. Generositeten strålade och bara ökade in i 2015! 2015 - Alla Imibala Cup deltagare samt många som inte deltog i spelet men valde att betala ändå jobbade ihop R 50 805 den dagen. Till detta kommer några generösa extragåvor i små trevliga kuvert samt Imibalamärkta födelsedagspresenter och extralotter till Lisa, Kurt och mig själv. Fantastiskt tycker vi alla att få så fina presenter - man blir lite gåshudad. Dagens ackumulerade resultat med nya tillskott är R51 705 - och ökande! Varmt Tack från oss till Er alla!! 
…som sagt, det är inte färdigt än. På preliminära prislistan hade vi 2x4-bollar på Erinvale. Vid närmare läsning av det finstilta när vi fick resp vouchers så var deras giltighetstid under Sydafrikas vinterhalvår. En tid när få av oss är här. Vi ersatte således Erinvale på prislistan. Efter nya diskussioner med Erinvale har vi nu fått förbättrade giltighetstider som är 150301-151130 - ”om plats finns” står det. Det innebär att vi har 2 x 4-bollar på Erinvale för hugade spelare 150301-151130 - ”om plats finns”. Kanske möjligheter för Påga/Tösa golfen?? En fyrboll på Erinvale betingar ett normalpris på mellan R6-900 per person + bil. I vår voucher ingår bil. Auktion - alla är välkomna - ge bud NU! Minimum 2 barn = R1 800 per boll. Högst bud vinner. Maila bud till Stefan: stefan.lindholm@me.com
…lugn det kommer mer
Imibala Golf Cup fick en gåva av Tania Copeland. Ni vet visumspecialisten på Main Road i SW (TIES Immigration, c/o the English School, 4 Twin Oaks Centre, Main Road, Somerset West; tel: +27-21-852-8859). Vouchern gäller till 31/12/2015. Starta nu för nästa säsong. Tania utlovar en fulljobbad visumförlängning, numera värd R3275 alldeles kostnadsfritt för en person. Är man fler, typ ett par, kan man säkert förhandla ett paket. 
 Dagens visumförlängningskostnader består av 3 delar: 1) R425 till SA staten, 2) R1375 till företaget som sköter processen, 3) R1500 till Tanias företag som är projektledare - om man önskar den hjälpen. Vi har själva haft Tanias hjälp med långtidsvisum och är mycket nöjda. Auktion - alla är välkomna - ge bud NU! Minimum 2 barn = R1 800. Högst bud vinner. Maila bud till Stefan.
…och så slutligen i Godispåsen
Bezweni Lodge, på bergssluttningen en god bit ovanför vingården Wedderville. Höjd över havet är 340 meter! Det blir utsikt det. Höjdledes ligger Bezweni Lodge inte långt från Sir Lowrys Pass som går över berget och med absolut sikt och kontroll av hela False Bay. En vy man aldrig glömmer. Hundratals hektar naturområde med vandringsleder, skiftande djurliv, en färgsprakande växt- och blomfauna är miljön för Bezweni Lodge. Vakna upp på morgonen, speja ut över False Bay, konstatera att Good Hope ligger kvar och påbörja Din njutardag med värmd pool och en god frukost. Och allt detta i närhet till god mat, fina vingårdar samt bra golfbanor i vårt Cape-område. Vad mer kan man önska. Bezweni Lodge är relativt nybyggt men i Cape Dutch-stil med valmade vasstak och en ljuvligt smakfull miljö. Ägaren, en lite filantropisk holländare, drömmer och planerar för en utbredd bebyggelse på bergssluttningen om några år. Kolla hemsidan HÄR!  Annemarie och Erik, vänner och Rotary-kompisar från Göteborg, hyrde in sig för två månader med avhoppsmöjlighet om det skulle bli trist. Tvärtom blev det - de har redan bokat två månader samma plats, samma tid för 2016! En utmärkt njutarplats för ett bergsboende eller en present till någon som förtjänar det, ett smekmånadspar eller kompisar/vänner som kommer hit för några dagars natur- och själslivsnjut. The Imibala Golf Cup fick en voucher av Bizweni-ägaren som omfattar två nätter med frukost inkluderat. Standardpriset är R3 800 för två dygn. Auktion - alla är välkomna - ge bud NU! Minimum 2 barn = R1 800. Högst bud vinner. Maila bud till Stefan.

Några tilläggsinformationer
-Det vita vinet som alla betalande och närvarande deltagare fick var skänkt av Imibalas huvudsponsor.
-På varje flaska satt en träningsbiljett till Golf Village för en dag. Dessa 130 biljetter + ett antal 3-6 månaders medlemskap skänktes av Golf Village som också upprättat en web/blogg för att kommunicera vad som händer och är planerat på Golf Village. Nya bollar berättas det om - det gillar vi. KLICKA HÄR för bloggadressen. 
-På varje flaska satt också en voucher som ger var och en en öl eller ett glas vin om man äter en huvudrätt på Primi Piatti på Golf Village. OBS!! Det är en lokal aktivitet som endast gäller på Primi Piatti Golf Village i Somerset West, och inte på någon annan Primi Piatti.
-Golf shopen skänkte en discount check, pegar, markörer och en green-gaffel.

Slutligen - med fortsatt god akterlig vind och lite särskild anamma kommer vi att nå vårt mål - support för 100 barn. Vår vilja och våra bidrag gör skillnad - varje dag, året runt för 100 barn!!! Tack alla!!

Slutresultatet för allt vet vi om några veckor, i början av mars. Sen levererar vi vår donation och sen…ja sen blir det Imibala-kalas tycker vi - ”same procedure as last year” - varför ändra ett vinnande koncept. Ni får en lista på alla givare när tid medger. När Ni besöker dem kom ihåg att påminna dem om vår Imibala Golf Cup, vår tacksamhet för deras hjälp och betydelsen av att de och andra hjälper till, nu och framåt. Be dem sprida budskapet.

Bästa Hälsningar

Stefan & Inger

Fler bilder från eventet hittar man HÄR
(Klicka gärna på knappen "Bildspel" uppe till vänster på bildalbumet.)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar