Nyligen var vi med några vänner på Clos Malverns gourmetmiddag. Vi hade då turen att få provsmaka deras 60:e gourmetmiddag med matchning av viner.
Vi satt tillsammans med kocken Nadja, sommelieren Amy, managern Anita samt leverantören Fabio. Vilket fantastiskt gäng! Detta är Nadjas 60e gourmetmiddag så hon är extra omsorgsfull. Vi började lite lätt med en thai style coconut och majssoppa. Vilken anrättning! Efter provdrickning av tre olika viner fann vi att deras savignon blanc satt som en smäck. Så risotton, som ofta är god men kan se lite tråkig ut. Den här var utsökt och smakade gudomligt med tryffel, parmaskinka och butternut puree.
Så kom det bästa, i vårt tycke: lamm med potatisringar, smoked miso rödbetor. Så utsökt gott! Vi pratade mycket om att det är svårt att finna goda hårdostar härnere. Och då fick vi Langbackens hårdost med saffranschutney, timjan och granatäpplen. Oj!
Slutligen blåbärscheesecake med lavendelmarräng och blåbärspuré.
Ja, vi ville gärna komma tillbaka för att få smaka ånyo, men det går nog ej. Men till hösten, missa inte deras gourmetmiddagar sista fredagen i varje månad. Ni kommer att älska dem!
Stort tack för den frestande rapporten, kära vänner!
Så kom det bästa, i vårt tycke: lamm med potatisringar, smoked miso rödbetor. Så utsökt gott! Vi pratade mycket om att det är svårt att finna goda hårdostar härnere. Och då fick vi Langbackens hårdost med saffranschutney, timjan och granatäpplen. Oj!
Slutligen blåbärscheesecake med lavendelmarräng och blåbärspuré.
Ja, vi ville gärna komma tillbaka för att få smaka ånyo, men det går nog ej. Men till hösten, missa inte deras gourmetmiddagar sista fredagen i varje månad. Ni kommer att älska dem!
Stort tack för den frestande rapporten, kära vänner!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar