fredag, maj 13, 2016

Jardine, årets bästa nykomling i Winelands!


Den underbara sjötungan
Ja, det tycker i varje fall vi. Äntligen har själva staden Stellenbosch fått en riktigt högklassig fine dining-restaurang! Tidigare har man ju varit tvungen att ta sig till vingårdarna utanför staden för att hitta riktigt förstklassiga restauranger - men inte nu längre.
Avokado på pestobädd

HÄR kan ni läsa vad vi skrev om George Jardines nya restaurang när den öppnade i mars i år.

Härom dagen gjorde vi ett nytt besök, denna gång för lunch, och blev MINST lika förtjusta som vid det tidigare middagsbesöket. Medan man inväntar förrätten bjuds man ugnsvarma små portions-chiabatta med mild hemgjord aioli. Mmmm! För facila priset av R160 (ungefär 88 kr!) får man sedan "dagens förrätt" - vid vårt besök bestod den av avokado med parmesan på ljuvlig pestobädd - och dessutom ett val mellan tre huvudrätter (kött, fisk eller vegetariskt).

Sjötungan igen - och igen - och igen!
Vi valde fiskrätten bestående av mjälla smältande saftiga små sjötungsfiléer ovanpå en gudomligt aromrik kronärtskocksvelouté, lite spenat och rostade potatisflarn. Himmel, va' gott!! Endast vår goda uppfostran hindrade oss från att slicka tallrikarna. Till fisken gjorde vi en egen liten "food and wine pairing", där vi prövade både Ken Forresters fina chenin och Jordans lätt ekade chardonnay. Trots att ekad chardonnay normalt inte hör till våra favoriter gick den segrande ur striden - men bara med en noslängd.

Fräscha grapefruktfiléer
För R65 lade vi till var sin efterrätt där vinnaren var en fräsch rätt med röda och blonda grapefruktfiléer - mums!

Vi investerade också i George Jardines kokbok, för lite ny inspiration hemma i vårt kök.


Om vi var lite vågade skulle vi säga att en måltid hos Jardine på Andringa Street nummer 1 i Stellenbosch är bland det roligaste man kan ha med kläderna på.
Men det är vi alltså inte tillräckligt frigjorda för att våga säga ;-).





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar