tisdag, januari 22, 2019

Drottning Silvia på besök i KapstadenFörra veckan var drottning Silvia och styrelsen för World Childhood Foundation på besök hos flera av de projekt i Kapstaden som organisationen stöttar. Childhood syfte är att arbeta för barns rätt till en trygg barndom och särskilt för bättre levnadsvillkor för barn som lever i utsatta miljöer över hela världen.

Childhoods kommunikationschef berättar att resan gått jättebra. Man inledde med ett besök i området  Lavender Hill och ett möte med dess karismatiska ledare Lucinda Evans. Här får barn och kvinnor lära sig om rättigheter och delta i terapi, lägerverksamhet, utflykter och stödsamtal.

Drottningen träffade också yngre människor från kåkstäder som deltar i projektet Waves For Change. Ungdomarna som deltar i projektet har många gånger utsatts för hemska upplevelser och lider i en del fall av posttraumatisk stress.

Frida Vesterberg, Samira och några av barnen på Project Playground


Givetvis passade drottningen även på att för första gången besöka den ideella organisationen Project Playground i Kapstadens kåkstäder Langa, Gugulethu och Philippi. Verksamheten startades av prinsessan Sofia och hennes vän Frida Vesterberg år 2010, redan innan Sofia träffat prins Carl Philip. Vårt eget PADS-projekt, som många av er bloggläsare så generöst bidrar med donationer till, arbetar tillsammans med Frida och Projekt Playground sedan några år tillbaka (läs t ex blogginlägg HÄR), och många flickor i verksamheten och omkringliggande skolor har fått PADS-påsar med tvättbara bindor och trosor med tryckknappsanordning tack vare Projekt Playground, PADS-Projektet och era donationer. Let's keep up the good work. Vill ni bidra till PADS-projektets verksamhet kan insättningar göras på:

- ICA-banken kontonummer 9272 2682192 (kontoinnehavare Samira Wingårdh-Waenerlund)
- Bankgiro 5299-9869 är kopplat till kontot ovan, och då är det OCR 927226821928 som gäller.


Ingen som arbetar med PADS-projektet tar betalt för sitt arbete, och administrativa kostnader som bankkostnader, informationsmaterial och transporter/lagerhållning av PADS-påsar, etc. betalas av oss, Samira och Björn. Varenda donerad krona går således helt oavkortat till inköp av dessa kit till flickorna.
För 1000 svenska kronor kan vi köpa PADS-kit till 5-6 flickor, vilket gör att de kan gå i skolan även den vecka varje månad då de har sin  mens - under hela deras femåriga highschooltid. 

Tillsammans gör vi skillnad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar