lördag, januari 12, 2019

SPECdays 2019


Nytt år och snart dags för säsongens "SPECdays" i kåkstaden Kayamandi. Förra säsongen slog vi något av ett rekord då vi lyckades prova ut och skänka ungefär 600 par glasögon till lyckliga Kayamandibor.  Vi brukar normalt genomföra våra "SPECdays" fyra gånger per säsong och de två första gångerna är planerade till lördagarna den 9e och 16e februari. För de två resterande gångerna har vi ännu inte lagt fast något datum men det återkommer vi givetvis med så snart vi kan.
En förutsättning för att vi skall kunna hjälpa så många behövande med utprovade glasögon varje år, är att så många stödjer verksamheten på flera olika sätt. Allt från donationer och privata insamlingar av glasögon i Sverige till praktisk hjälp när vi genomför glasögondagarna och transporthjälp till och från
vår lokala ögonläkare Nico van Helsdingen i Somerset West.

Ett exempel på givmildheten och väldigt mångas engagemang fick vi häromdagen i ett mail från
Sigbritt och Kjell Ohlsson som skriver:

Hej Björn,
Resan ner till Sydafrika närmar sig för Sigbritt och mig. Vi var och hämtade glasögon hos Optikkompaniet i Mellbystrand. Stefan Tengnäs har tillsammans med sitt team samlat in mer än 200 par glasögon. En stor hjälp till att de lyckades samla in så många var det collage som du gjort som visar när Bettan och Janne med hjälpare utprovar och lämnar ut glasögon i kåkstaden i Stellenbosch. Jag lät trycka ut collaget och Stefan lade ut det i butiken. 
Jag hoppas att du även har möjlighet att göra något liknande under utdelningen 2019. 
Gott Nytt År!           Sigbritt & Kjell

Denna och många andra liknande insamlingar och initiativ är vi i "Glasögonteamet" givetvis mycket tacksamma för, och självklart kommer det finnas ett collage från denna säsongs SPECdays tillgängligt för den som önskar följa Sigbritt och Kjells fina exempel inför nästa säsong.

3 kommentarer:

 1. Hej! Jag har nyligen skaffat nya glasögon och kommer ha några gamla par glasögon och slipade solglasögon i min resväska. Var kan jag lämna dem?
  Vänligen Ann

  SvaraRadera
 2. Hej Ann, Om du spelar "Fredagsgolf" eller "Tisdagsgolf" kan du lämna glasögonen till Bettan & Janne Levin som oftast är med och spelar eller till tävlingsledningen. I annat fall får du gärna kontakta mig på mail bjorn@egi.se så kan jag hämta glasögonen. Ett stort tack på förhand från oss i "Glasögonprojektet".
  Mycket uppskattat!
  Vänliga Hälsningar Björn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Björn! Får se hur vi löser det hela när vi är på plats. Kanske vid fotbollsmatchen 22/1?
   Vänligen Ann

   Radera