onsdag, januari 20, 2010

Latinska rytmer och medelhavsmat


Är du trött på de traditionella restaurangerna och de traditionella rätterna? Längtar din gom efter nya, annorlunda upplevelser?
Läs mer genom att klicka på "Läs mer >>" nedan.
Vi har sagt det förr och vi säger det igen: ge dig och din gom en ny upplevelse på den kubanska restaurangen Buena Vista Social Café, på R44an mitt emellan Somerset West och Stellenbosch, granne med The Rose Nursery, på vänster sida om du kommer från Somerset West. Eller har du närmare till systerrestaurangerna i Green Point eller Tyger Falls så går det säkert lika bra. Tror vi – vi har inte testat dem ännu. Om ni gjort det så skriv en kommentar här nedan.

Men på den stimmiga, folkliga krogen här ute i våra trakter börjar vi bli stammisar. Och Samira tycker inte det gör det minsta ont att kurtiseras av de charmiga, mörklockiga, sammetsögda servitörerna som gör allt för att gästerna ska trivas, speciellt då de kvinnliga.

Här tar vi oss gärna en avslappnad kväll, till ackompanjemang av latinska rytmer ur högtalarna och njuter av härliga medelhavsrätter som strömmar ut från köket, lagade med kärlek av trevlige kocken Mark Wall som gärna kommer ut och minglar med gästerna. Är det en fin kväll kan man dessutom sitta vid bord ute på terrassen i den ljumma afrikanska natten.

Kvällen inleds med fördel med en Strawberry Mojito eller annan god cocktail. Frågar ni Samira så duger den drinken även utmärkt som måltidsdricka. Björn sköljer helst ner maten med en god öl, t ex Grolsch (liknande den mer kända Urquell) ur flaska med gammal hederlig swingtop.

Favoriträtt från menyn är än så länge en delad Meze Platter kompletterad med supergod fried calamari. Meze Platter inkluderar mumsig chorizo i underbar tomatsås, kycklingstrips, ugnsvarmt brytbröd, humus, saffransris, baconlindade korvar, oliver, fetaost och tsatsiki. Inklusive ölen och våra tre cocktails gick notan på R255 ikväll – wow! Härligt god pratmat. Men här finns mycket annat gott i form av tapas, nachos, quesadillas, wraps, matiga sallader och förstås även större fisk- fågel- och kötträtter. Paellan och beef bourguignon var vi dock inte så imponerade av vid vårt allra första besök, men Mark har lovat bättring på den fronten.

Varje fredag bjuds det dessutom på levande musik, då ni kan lyssna och/eller dansa till salsa och andra latinska rytmer. Och vill ni avsluta kvällen med en äkta kubansk cigarr går det utmärkt i deras cigar lounge.

Nu har vi gjort en ”deal” med ägaren av restaurangen och med kocken Mark för alla er läsare av Sydafrikabloggen:
Under februari månad bjuds ni på en god shot i baren om ni säger att ni fått tipset om restaurangen från ”The Swedish Blog”!
Skynda, skynda!

Läs mer om restaurangen HÄR!
Bordsbokning är oftast nödvändig, tel. 021-855 4454.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar