måndag, januari 25, 2010



Lördagen den 23 januari firade SWEA Sydafrika 10 år . Sweor med gäster från olika håll och i olika åldrar samlades på Velgemends terass i Kapstaden. Där serverades bubbel och bitings och det dröjde inte många minuter så var sorlet i full gång och de glada skratten hördes vida omkring.

För tio år sedan, den 17 januari hölls det första officiella SWEA mötet i Sydafika. Det var Ullabritta Philipsson som startade upp föreningen med hjälp av andra svenskor. Tre av dessa Connie Murray, Nicki Scholtz och Ginny Malmnäs hade satt ihop ett bildspel och berättade om den första tiden. Vi fick en bild av hur duktiga och effektiva de var, och vilken entusiasm de hade. Bl.a. drog de igång en julmarknad som blev en succé. Det var långa köer utanför av folk som ville komma in.

Under middagen tvingades gästerna att delta i en sång som väckte stor munterhet. När det hela var klart fann sig alla sittande med plastpåsar på huvudet, papptallrikar på öronen, löständer och snapsglas framför ögonen. Styrelsen överraskade sina gäster med ett uppträdande till ABBAs Honey, honey. Detta iförd diverse glittrande peruker + ishink. Mikrofonerna bestod av hårtorkar, uppiffade diskbortstar och toarullar. Det fanns en och annan slumrande talang där ... Publiken ropade "Da capo" ...

Gästerna fick också jobba för sig genom att blåsa upp balonger som skulle smällas under finalen i "Pomp and Cirkumstance marsch", sedan drog dansen igång till ABBAs Dancing Queen. Och dansas gjorde det. Alla var uppe och hade roligt på dansgolvet, inga panelhöns här inte. Den älsta av oss var över åttio år. DJ:n spelade nostalgimusik som vi alla kunde och kände igen.

Som alla roliga kvällar så hade den ett slut, det var varma, glada och nöjda Sweor och gäster som lämnade festen. Så skall ett 10 års kalas firas ...

Klicka HÄR och se resten av bilderna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar