tisdag, januari 12, 2010

Safari på Inverdoorn



Vi har fått en rapport från Thomas och Lisa som varit på en-dags-Safari på Game parken Inverdoorn.
Så här skriver Thomas:



Igår besökte vi Game Reserven Inverdoorn och tänkte att vi skulle dela med oss av våra positiva intryck därifrån. Vi har besök av några vänner som gärna ville se vilda djur men inte ville åka alltför långt. Vi åkte därför med dem till Inverdoorn.


Från Somerset tar det ca 3 tim ( ca 235 km ). Man kör N1 mot Worcester och efter Hugenottunneln svänger man R43 mot Ceres o sedan R 46 mot Calvinia. En mycket vacker väg. Parken Inverdoorn skapades 1996 och är på ca 10 000 hektar med ca 1200 djur av 28 arter. En tre timmars safari kostar 710 R vilket enligt vår mening är mycket prisvärt. Man får se tre av dom ”Big Five” ( inte elefanter eller leoparder) och de har dessutom en speciell Cheetah avdelning. Vi tycker det är ett bra alternativ om man på en dag vill få en smak av en riktig safari. Kan rekommenderas. Man kan givetvis även bo över där om man så vill men en dag räcker väl till.

Läs mer på Iverdoorns hemsida HÄR
Hälsningar Thomas & Lisa

Vi tackar Thomas och Lisa för detta intressanta tips och hoppas samtidigt att det skall inspirera fler av er bloggläsare att skicka oss rapporter med intressanta tips och upplevelser som vi till allas glädje kan publicera här på Sydafrikabloggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar