fredag, januari 29, 2010

Resdags!

Nu ger vi oss iväg på en spännande resa till nya delar av Sydafrika.

Vi startar i morgon bitti med en tvådagarsresa med det gamla anrika tåget Rovos Rail, som har utsetts till världens lyxigaste tåg. Vi stannar i Matjiesfontein och Kimberley och gör utflykter innan vi anländer till Rovos Rails egen tågstation i Pretoria på måndag morgon.

Med hyrbil tar vi oss sedan upp i de pampiga bergen Drakensberg, där topparna är ca 4 000 meter höga. Här ska vi bila längs med Panorama Route och beundra världens tredje största canyon Blyde River Canyon från utsiktplatsen God's Window. Vår bergsvistelse avslutas med en båttur längs med Blyde River Dam, där vi beundrar de mäktiga vattenfallen underifrån och hoppas få se både flodhästar, krokodiler och många exotiska fåglar.

Vår bilfärd går sedan vidare till St Lucia vid Indiska oceanen på Sydafrikas östkust. Vår ensligt belägna lodge når vi med fyrhjulsdrivet fordon den sista timmen av vår färd. Här ska vi leva strandliv på öde stränder och göra nattliga utflykter för att se sköldpaddorna lägga sina ägg på stranden. Vi har också med oss våra dykcertifikat eftersom här finns de bästa och vackraste vattnen för det i Sydafrika.

Så nu kan det kanske dröja lite längre mellan våra blogginlägg framöver. Men när vi kommer åt en dator med uppkoppling så blir det rapporter från resan. Och ett och annat inlägg har vi redan förberett som snabbt kan läggas ut också.

Så alla ni som glädjer oss med att ni tittar in här varje dag - fortsätt med det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar