fredag, juli 30, 2010

Ny jämförelse av förlängd reseförsäkring

Nu närmar sig förfallodagen för vår hemförsäkring. Precis som förra året lade vi en timme på att ringa runt till ett antal försäkringsbolag för att jämföra premien. Avgörande för oss är vad försäkringsbolagen tar för att förlänga reseskyddet i hemförsäkringen som annars bara gäller för de första 45 dagarna. Eftersom vi är i Sydafrika lite drygt 5 månader blir det en ansenlig summa för oss, faktiskt betydligt mer än vad själva hemförsäkringen kostar för vår bostadsrätt i Stockholm.

Förra året bytte vi bolag från Trygg Hansa till Länsförsäkringar och sparade på det sättet ca 4 500 kr på premien för den förlängda reseförsäkringen. Ingen dålig timpenning! Även i år gick Länsförsäkringar vinnande ur jämförelsen och premien är ungefär densamma som förra året. Vi betalar 4 983 kr för oss två tillsammans för vårt förlängda reseskydd. Men det är viktigt att ni gör era egna jämförelser. Vi har nämligen hört från andra sydafrikasvenskar att premien kan variera kraftigt beroende på resenärernas ålder och vilket Länsförsäkringsbolag man tillhör.

Men här finns alltså pengar att spara, så passa på att jämföra när förfallodagen närmar sig om du ska vara utomlands en längre tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar